Hírek
Közösségi élettel töltött nyárutó és őszelő Bókaházán
Bókaháza 2023. szeptember 20. szerda
 
Családi Fesztivál rendezésével búcsúztatták a nyarat Bókaházán, a falu közössége már Szent Mihály napjának búcsúünnepére készül.

- A hagyományos falunapi eseményt jelentő Családi Fesztiválra augusztus utolsó hétvégéjén került sor dél­előtti sportrendezvényekkel, délután kulturális programokkal - tekintett vissza Lóth Eszter polgármester. - Mindez egész napra szóló kellemes időtöltést kínált. A közösségi összetartás alapozta a jó hangulatot, már a rendezvény előkészületeiben is sokan vettek részt. Műsort adott a Bokréta Hagyomány­őrző csoportunk, voltak vendég fellépők operett műsort adva, színesítette a napot a helyi termékek vására. A gyermekek körében retro hagyományőrző ügyességi versenyek zajlottak, a nap élőzenés bállal fejeződött be.

A polgármester asszony beszélt arról, hogy első ízben került sor idén augusztus 7-11. között a Nagy Nyári Diákhét napközis tábor rendezésére, melyen 13 általános iskolás korú gyermek vett részt. Az anyagiakat több helyi vállalkozás és az önkormányzat biztosította, így teljesen ingyenes volt a részvétel. Önkor­mányzati dolgozók és önkéntesek szervezésével valósultak meg a programok. Vendégeskedtek a gyermekek helyi gazdálkodóknál, szőlőhegyi kirándulás keretében volt közös főzés, ellátogattak egy helyi pedagógus házaspár játékudvarába, a Kis-Balatonra, a Kehida Termál fürdőbe, Várvölgyre Adorján Péter állat- és növénykertjébe, sétát tettek a Zala folyó mentén, a zárónapon tábortűz mellett búcsúztak a résztvevők.

- Október 1-jén lesz a templomunk védelmezőjének Szent Mihály-napi búcsúünnepe, délután fesztiváli hangulatot teremtő, kulturális szórakoztató programok várnak mindenkit - említette a közelgő eseményről Lóth Eszter, majd szociális intézkedésekről is szólt: - Óvodába és iskolába járó gyermekek szülei kaphatnak intézménylátogatási támogatást a szociális rendeletünkben előírtak szerint, a kérelmek elbírálása folyamatban van, s gyűjtjük a fűtési hozzájárulási, valamint a szociális tűzifa támogatási igényeket.

H. Á.

További Bókaháza hírek
Bókaháza 2023. november 15.
Fákat ültettek, kirándultak, idősek köszöntésére, téli ünnepekre készülnek a bókaháziak.
Bókaháza 2023. július 18.
Hagyományokra alapozott és helyi adottságokra épített ünnepeket, igényes környezetet alakító hétköznapokat él Bókaháza.
Bókaháza 2023. április 18.
Dolgos napokkal indult a tavasz Bókaházán, s egy jelentős infrastrukturális beruházás is megkezdődött még februárban, tavaly elnyert pályázati támogatással.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.