Hírek
Gyenesdiási tavasz-váró programok
Gyenesdiás 2018. március 20. kedd
Tavaszt várva és a húsvéti ünnepekre készülődve is sok szép programot nyújt Gyenesdiás a település és a térség lakóinak.

A kínálat már elkezdődött március 10-én: az iskola adott otthont a 14. Regionális Gergely-napi Művészeti Fesztiválnak. Ezúttal is négy megyéből érkeztek a diákok versmondó, színjátszó, táncos és népdalos produkciókkal és képzőművészeti alkotásokkal.

Március 17-18-án Újszövetségi Biblia olvasómaratonon hangolódhatnak a résztvevők a húsvét ünnepére. Azon a hétvégén, március 17-én a térségi Forrásvíz Egyesület rendezésében indul útjára a Keszthelyi-hegységben immár jubileumi jegyben, 30. alkalommal a tavaszi Lepke Teljesítménytúra. Mi sem kellemesebb, mint egy erdei túra tavasszal! Vallják a szervezők, bízva a természetbarátok mind nagyobb részvételében. A hagyományos programot a helyi civil szervezet a keszthelyi Asbóth Sándor szakképző iskolával közösen szervezi. A séta a Természetjáró Szövetség szerinti pontszerző teljesítménytúrát is jelenti, melyre 3 különböző táv megtételére szólóan lehet nevezni: 15, 25 illetve 40 kilométeres gyaloglást vállalva. Indulási helyszín a vonyarcvashegyi vasútállomás, a startokra 7 - 11 óra között kerül sor, a terepútvonal érinti Gyenesdiást, Balatongyörököt és Vállust. A teljes útvonalba tartozik a Pető-hegy (Berzsenyi-kilátó a 15 kilométeres távon kimarad), Büdöskúti pihenő (15 kilométeres távon onnan a Pad-kőre). Büdöskúti erdő, (a 40 kilométeren Bélap-völgy, Szépkilátó, Bisekő-tető, Márványkőfejtő-hegy). Vékony-cser, Szent Miklós-forrás, Büdöskúti pihenő, Pad-kői kilátó, Jakabfi pihenő, Keserű-tető, Szent Mihály-dombi kápolna, berekalja, (a 40 kilométeren Szent Vendel kápolna, Vas-hegyi Kitaibel Pál-kilátó), Vonyarcvashegy: vasútállomás.

A lelki-testi felüdülés napjait követően, március 24-én családbarát rendezvény keretében készülődik a húsvétra Gyenesdiás. Lesz tojásfestés, műhelyfoglalkozás alkalmi dekorációk készítéséhez a községházán és a pásztorházban. A legkisebbeket ugyancsak hagyományosan, játszóház és állatsimogató várja.

A Gyenesdiási Kertbarát Körrel együttműködve március 23-án tartják a Gyümölcsoltó Boldogasszony Napját és Magbörzét, várva oda az aktív hobbikertészeket, a gyümölcsoltás technikái iránt érdeklődőket.

Április 7-én a Keszthelyi Burgonyakutató Központ vetőburgonya vásárával egybekötve ünnepélyes keretek közt nyitja kapuit a Gyenesdiási Piac- és Rendezvénytér. További részletek a gyenesdias.hu weboldalon olvashatók.  

További híreink
Esztergályhorváti 2024. április 18.
Nem csak lakóhelyet, hanem igazi otthont is jelent Esztergályhorváti a faluban élőknek. Ezt alapozza meg a közösségi programok rendezésére, a fejlesztésekre, a gondoskodásra koncentráló önkormányzati munka.
Gyenesdiás 2024. április 18.
A környezetvédelem széles körét átfogó munkával védik Gyenesdiáson a természeti értékeket.
Balatongyörök 2024. április 18.
Áprilistól már újra folytatódik Balatongyörökön a két éve elindított KultúrMorzsázó programsorozat.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.