Hírek
A fejlesztésekkel a jövőjét alapozza meg Alsópáhok
Alsópáhok 2017. december 7. csütörtök
A napokban mérföldköves lépést ünnepelhetett Alsópáhok: a nemesboldogasszonyfai községrészt közvetlenül érintő, de közlekedési szempontból még a környező településeken élők számára is fontos útfelújítás történt meg.

- Több éve szorgalmaztuk ezt a beruházást. A Magyar Közút Zrt. kezelésében lévő útról van szó, mely Alsópáhokot a nemesboldogasszonyfai településrésszel, s azon át Szentgyörgyvárral is összeköti - mondta Czigány Sándor polgármester. - Az út mintegy 800 méteres, legjelentősebb szakasza lett felújítva teljes szélességében új aszfaltréteggel, a vízelvezető árkok rekonstrukciójával együtt. Nem önkormányzati beruházásról van szó, de azzal, hogy a Magyar Közút Zrt. ezt jó partner módjára most elvégezte, fontos minőségi előrelépés történt a településrészen lakókat közvetlenül érintően. Balatoni és Hévízre is panorámás közművesített telkeken további építkezések iránt is növekedhet a kedv.

Czigány Sándor beszélt arról, hogy a Magyar Közút Zrt-vel további partnerségre lesz szükség a község főközlekedési útja egy részének hasonló felújításához. - A község déli határától a hévízi kereszteződésig tartó szakasz mielőbbi beavatkozást igényel - hangsúlyozta a polgármester. - Az elkerülő út építése során az ott sűrűn közlekedő nagy súlyú járművek okoztak károkat. Évente szakaszonkénti felújításra van ígérvény, ennek a jövő évben el kell kezdődnie nálunk.

Mindemellett számos saját munka, önerős és pályázattal támogatott fejlesztés van napirenden, melyeket Czigány Sándor a következőkben sorolt fel: - Terveink közt szerepel a Dózsa György utcában a járdaépítés, sikeres pályázat esetén hegyi utak aszfaltozása, TAO pályázat segítségével a sportcentrum edzőpályájának öntözőberendezéssel való ellátása, tavasszal a Hévízi utca csapadékvíz elvezető rendszerében egy kapacitásnövelő műszaki megoldás lesz elvégezve. Már elnyert energetikai pályázati forrásból az iskola régi épületének falszigetelése, nyílászárók cseréje, fűtéskorszerűsítése, s belső átalakítás történik meg 2018 nyarán, s területrendezéssel az udvart is jobban kihasználhatóvá tesszük. További cél, hogy pár éven belül a diákétkeztetést is meg tudjuk oldani az iskolaépületen belül melegítőkonyha, étkező kialakítással. A jövő év végéig készül el Alsópáhok új rendezési terve és még ez év végére a „Település Arculati Kézikönyve”.

További híreink
Vonyarcvashegy 2024. március 13.
A korai tavaszodás korai szépítkezést hozott Vonyarcvashegy életébe, de jól hasznosultak azok a korábbi fejlesztések is, amik a Lido strand négy évszakos szolgáltatásait biztosítják.
Cserszegtomaj 2024. március 13.
A természettel való barátság, a közösséget erősítő programok sora és a településfejlesztés hármas egysége jegyében éli tavaszát Cserszegtomaj.
Szentgyörgyvár 2024. március 13.
Anno hagyományos, ám mégis kivételes eseményre készül Szentgyörgyvár, visszatérve azokhoz az időkhöz, amikor faluhelyen a templom védőszentjének búcsúi ünnepét a legjelesebb napok közt tartották számon.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.