Hírek
Az értéktár kapocs Bókaháza múltja és jövője között
Bókaháza 2017. november 27. hétfő
Kötetbe foglalva dokumentáltan, s a maga valóságában is őrzi, becsüli Bokaháza a múltbéli értéket.

A község temetőjében novemberre felújították a régi kőkeresztet, mindenszentek jegyében került sor az ünnepélyes átadásra. Létrehoztak egy emlékparkot is, oda kerülnek a már hozzátartozó nélkül maradt, s így már nem gondozott sírok emlékkövei, közösségi oltalom alá véve.

Augusztus elején rendezték meg 10 év után újra az elszármazottak találkozóját. A visszalátogatók „emlékkönyvet” is magukkal vihettek: akkor elkészült település értéktárának fényképekkel gazdagon illusztrált összefoglaló albuma. Lóth Eszter polgármester elmondta, hogy folyamatban van a tájház felújítása, a nyílászárókat már kicserélték. Nem tettek le arról a szándékról, hogy az épület a falu számára gazdaságilag is funkciót kapjon: kismesterségi műhely berendezését tervezik ott, mely téli munkát adhat a Start munkaprogramban foglalkoztatottaknak. - A helytörténeti értékű tájház működése és annak a mindennapi élethez való kapcsolása fontos lépés - hangsúlyozta a polgármester asszony. - Fejlődőben van a közösségi kertészeti termelés, erre alapozzuk a Start mezőgazdasági munkaprogramot, így tudjuk igény szerint biztosítani a helyben való foglalkozatást, 9 főnek munkát adva. Idén ingatlan vásárlással a művelésbe vonható területet is bővítettük, az egyik telken épület is van, amit a gépek, szerszámok raktározására használunk. A nemrég újonnan vett területen gyümölcsöst fogunk létesíteni, őshonos fákat telepítve. Kedvező fogadtatásra talált az a szándékunk, hogy ebbe bevonjuk az innen elszármazott, de a településsel kapcsolatot tartó volt helybelieket. A leendő gyümölcsösünkben szimbolikusan örökbe fogadhatnak egy-egy fát, támogatva ezzel a programunkat.

A Start foglalkoztatás eszközbeszerzései között szerepel egy ágaprítógép, aminek segítségével a nyesedéket kazánfőtésre tudják alkalmassá tenni. Tervezi az önkormányzat a jövő évtől a falugondnoki szolgálat elindítását. Ez egy plusz alkalmazotti státust is jelent. Lóth Eszter elmondta, hogy elsősorban az idősek ellátásában szánnak szerepet a szolgálatnak, költségeire a feladat alapú finanszírozás címén 2,5 millió forintot tudnak igényelni a központi költségvetésből. A tevékenységhez egyelőre az önkormányzat meglévő, vegyes használatú gépkocsiját fogják használni. A szolgálat fenntartása jogosultságot ad új jármű beszerzését célzó támogatásra, ezzel később az ellátás minőségét tudják majd javítani.

További híreink
Vonyarcvashegy 2024. március 13.
A korai tavaszodás korai szépítkezést hozott Vonyarcvashegy életébe, de jól hasznosultak azok a korábbi fejlesztések is, amik a Lido strand négy évszakos szolgáltatásait biztosítják.
Cserszegtomaj 2024. március 13.
A természettel való barátság, a közösséget erősítő programok sora és a településfejlesztés hármas egysége jegyében éli tavaszát Cserszegtomaj.
Szentgyörgyvár 2024. március 13.
Anno hagyományos, ám mégis kivételes eseményre készül Szentgyörgyvár, visszatérve azokhoz az időkhöz, amikor faluhelyen a templom védőszentjének búcsúi ünnepét a legjelesebb napok közt tartották számon.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.