Hírek
Bőtermő tojásfa fényében ünneplik a húsvétot Kéthelyen
Kéthely 2018. március 21. szerda
Végy egy hatalmas kiszáradt fát és aggasd tele hímes tojásokkal, végy egy hatalmas hungarocell kockát és faragj belőle tojást…

Egyszerű válaszok ezek arra, hogy miként készülnek Kéthelyen a húsvét immáron egyre szélesebb körben ismert köztéri dekorációi: a hatalmas tojásfa, az óriás tojások. A látvány csodás, de ennél jóval többet is jelent a faluközponti tér „nyuszifészekké” alakítása. Hiszen mindenki alig várja, hogy a tavasz első melengető napsugaraival megérkezzen a hír, hogy a nagy kiszáradt fa a tartóba került. Ennek hallatán sokan előveszik a kifújt tojásokat, és sajátos módon kifestik, vagy kiválasztják a számukra legszebb hímeseket a bolti polcokról, aztán a családdal együtt ellátogathassanak a kéthelyi tojásfához, hogy felaggassák a szimbólumokat.

Az önkormányzat 4 éve kezdte el ily módon a húsvéti készülődést, amely mára példaértékű kezdeményezés lett. A faluból, a megyebeli önkormányzatoktól, sőt az ország számos településéről érkeznek az alkalomra a különleges díszítésű tojások. Ausztriából és Németországból is segítették már az akciót.

Tavaly a legkülönfélébb technikákkal készült, több mint 5 ezer hímes-míves tojás díszítette Somogy legnagyobb tojásfáját Kéthelyen. A korábbi évek nagy sikerei feletti örömmel idén is elkészül az alkalmi Húsvét park. A helybeliek ötletelnek az újdonságokon, s a díszítés legfontosabb és legszebb részéhez, a tojásfához pedig kérik mindenki segítségét. Idén is sokakkal közösen szeretnék összegyűjteni a hímes tojásokat.

A dekoráció elkészítését március 20-ra tervezik, ehhez előzetesen az önkormányzatnál a főszervező Vancsó Katalinnak adhatók át vagy küldhetők postán (8713 Kéthely, Ady Endre u. 1.) a tojások. Kedves meghívással toboroznak közönséget: „Látogasson el Ön is településünk központjába, hiszen a tojásfa alatt az óriás tojások és a tyúkanyó már alig várják, hogy idén is átöleljék őket.”  

További híreink
Esztergályhorváti 2024. április 18.
Nem csak lakóhelyet, hanem igazi otthont is jelent Esztergályhorváti a faluban élőknek. Ezt alapozza meg a közösségi programok rendezésére, a fejlesztésekre, a gondoskodásra koncentráló önkormányzati munka.
Gyenesdiás 2024. április 18.
A környezetvédelem széles körét átfogó munkával védik Gyenesdiáson a természeti értékeket.
Balatongyörök 2024. április 18.
Áprilistól már újra folytatódik Balatongyörökön a két éve elindított KultúrMorzsázó programsorozat.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.