Hírek
Megújul Balatonmáriafürdő központi strandja
Balatonmáriafürdő 2017. október 14. szombat
Balatonmáriafürdő önkormányzata sikerrel szerepelt a Magyar Turisztikai Ügynökség által a strandok fejlesztésére kiírt pályázaton.

A település 42,2 millió forint nyert, az összegből jelentős infrastrukturális fejlesztések valósulhatnak meg. Családbarát, sport és játék szolgáltatások részeként felújításra kerül a régi teniszpálya, új, korszerű, multifunkciós sportpálya létesül, melyen teniszezni, kézilabdázni és streetballozni, valamint futballozni is tudnak majd a sportkedvelők. A meglévő homokos röplabdapálya is megújul, valamint kültéri fitneszeszközök állnak az egészséges életmód gyakorlatának szolgálatába.

A gyermekek új játszótéri eszközöket vehetnek majd birtokba és a meglévőknél is, a homok ütéscsillapító talaj helyett gumiburkolat készül. Az új homokozók fölé napvitorlás árnyékolók kerülnek, továbbá a strandra kerékpárral érkezők is élvezhetik az új fedett kerékpártároló előnyeit.

A strand szolgáltatási színvonalának bővítéséhez kapcsolódóan további infrastrukturális fejlesztések történnek, jövő évtől nagyméretű csomagok tárolására alkalmas kabin is elérhetővé válik a strandolók részére.

A strand keleti részén új térkő-burkolatú járdaszakasz épül a hátsó pénztárig, így akadálymentesen megközelíthetővé válik a mozgáskorlátozottak számára készült vízbe beemelő szerkezet és stég is. A strandolók vagyonbiztonsága érdekében új, korszerű, 32 férőhelyes értékmegőrző szekrény áll rendelkezésre.A strandon található szabadtéri színpadhoz mobil nézőtér tartozik, továbbá a strandépület meglévő helyiségeiből egészségügyi szoba és masszázsszoba kialakítása is megtörtént. Eszközbeszerzés keretében egy korszerű, óra- és hőmérséklet kijelző is a strandolók tájékozódását szolgálja majd, illetve a strandgondnoki feladatok magasabb színvonalú kiszolgálása érdekében vásárolnak még egy teljes felszereléssel ellátott csónakot.

A fejlesztési program már október végére befejeződik. 

További híreink
Esztergályhorváti 2024. április 18.
Nem csak lakóhelyet, hanem igazi otthont is jelent Esztergályhorváti a faluban élőknek. Ezt alapozza meg a közösségi programok rendezésére, a fejlesztésekre, a gondoskodásra koncentráló önkormányzati munka.
Gyenesdiás 2024. április 18.
A környezetvédelem széles körét átfogó munkával védik Gyenesdiáson a természeti értékeket.
Balatongyörök 2024. április 18.
Áprilistól már újra folytatódik Balatongyörökön a két éve elindított KultúrMorzsázó programsorozat.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.