Hírek
Óvodai fejlesztés és bővítés Kéthelyen
Kéthely 2018. március 6. kedd
Alapkő-letételre került sor 2018. március 1-én, csütörtökön a „Kéthely Napközi Otthonos Óvoda fejlesztése és bővítése bölcsődével” projekt keretén belül.

Alapkőletételre került sor 2018. március 1-én, csütörtökön a „Kéthely Napközi Otthonos Óvoda fejlesztése és bővítése bölcsődével” projekt keretén belül, Kéthely Község Önkormányzata, Molnár Balázs Polgármester, Móring József Attila országgyűlési képviselő, Huszti Gábor, a Somogy megyei Közgyűlés alelnöke és a kivitelező cég Sávoly Invest Kft.-t képviselő Béres György jelenlétében.

Molnár Balázs Polgármester hangsúlyozta: A településen rengeteg kisgyermekes család él, az óvoda maximális kihasználtságú, közel 80 óvodás van a településen. Kéthely nem elöregedő település, a fiatal generációnak van jövője Kéthelyen.

Móring József Attila kiemelte a település megtartó erejét, a jövőbe való befektetést, és azt, hogy a település rendkívül hatékonyan és sikeresen pályázott így több fejlesztés is megvalósulhat a jövőben Kéthelyen.

Kéthely Község Önkormányzata 2017. június 7. napi hatállyal Támogatási Szerződést kötött a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóságával a település óvodai és bölcsődei ellátásának fejlesztése érdekében.

(bj) Molnár Balázs Polgármester, Móring József Attila országgyűlési képviselő, Huszti Gábor, a Somogy megyei Közgyűlés alelnöke és a kivitelező cég képviselője Béres György 

A beruházás teljes összege bruttó 110.000.000 Ft, melynek 100%-a vissza nem térítendő támogatási összeg.A Kéthelyi óvoda a település fő utcájával párhuzamos, kisforgalmú utcában található, a hátsókertje az iskolaudvarral szomszédos. Az előzetes felmérések szerint, a fiatal szülőknél igény van a gyermekek bölcsődei elhelyezésére, ezért döntött úgy az Önkormányzat, hogy az óvoda épületet bővítené 1 csoportos bölcsődével.

A bölcsődében a kötelező és szükséges helyiségeken kívül még egy só szobát is kialakításra kerül, amit az óvodások is használhatnak 2-3 fős csoportokban. Az óvodai drótháló kerítés balesetveszélyes, (hegyes drótvégek) ezért a kerítés felújítása már nem halasztható tovább. A bölcsődének az udvarát az óvodától is le kell választani, tehát nem csak a meglévő kerítések cseréje szükséges, hanem újat is kell létesíteni. Az óvoda főbejáratát 4 fellépéses elő lépcsőn érhetjük el. Ide egy új előtető készül. A bölcsődei bejárat lesz akadálymentes rámpával kialakítva, mivel a bölcsőde és az óvoda belső folyosóval össze lesz kötve, ezért ezen az útvonalon az óvoda is elérhető lesz akadálymentesen. A bővítménybe akadálymentes wc-mosdót került betervezésre.

A meglévő épületben belső felújításokat kell elvégezni. A külső csapadékvizet kell elvezetni az épület mellől, mert két helyen belül vizesek a falak. Belül főleg a gazdasági, háttér zónák azok, amik régóta nem lettek felújítva, de az óvoda működtetéshez a közlekedőknek, irodáknak, orvosi szobának, a raktáraknak, és a konyhának is jól kell funkcionálni. A gyermekek által használt területen a vizes csoportok szorulnak felújításra, a csoportszobák jó állapotúak.Autóval érkezők az óvoda előtt a közelmúltban kialakított 17 férőhelyes parkolóban tudnak várakozni. Az egyik parkoló állást akadálymentesre kell kialakítani.

A projekt tervezett befejezési határideje: 2019. február

További híreink
Vonyarcvashegy 2024. március 13.
A korai tavaszodás korai szépítkezést hozott Vonyarcvashegy életébe, de jól hasznosultak azok a korábbi fejlesztések is, amik a Lido strand négy évszakos szolgáltatásait biztosítják.
Cserszegtomaj 2024. március 13.
A természettel való barátság, a közösséget erősítő programok sora és a településfejlesztés hármas egysége jegyében éli tavaszát Cserszegtomaj.
Szentgyörgyvár 2024. március 13.
Anno hagyományos, ám mégis kivételes eseményre készül Szentgyörgyvár, visszatérve azokhoz az időkhöz, amikor faluhelyen a templom védőszentjének búcsúi ünnepét a legjelesebb napok közt tartották számon.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.