Receptek
Ínycsiklandó sajtgombócleves
Kategória: Leves
Elkészítési idő: kb 40 perc
Hozzávalók:

Leveshez: 

  • 2,5 l csirkehúsleves alaplé,
  • 1 db sárgarépa,
  • 5 db burgonya,
  • 6 evőkanál olaj,
  • 1 db zöldpaprika,
  • 1 db hagyma,
  • só,őrölt fekete bors.

A sajtgombóchoz:

  • 100 g sajt,
  • 100 g liszt,
  • 70 g vaj,
  • 1 tojás,
Elkészítése:

Reszeljük le a sajtot, majd keverjük össze a puha vajjal, a liszttel és a felvert tojással, sózzuk. Miután jól összekevertük és összeállt a massza tegyük hűtőbe 30 percre. Tisztítsuk, majd mossuk meg a burgonyát és szeleteljük fel kockára. A húsleves alaplét tegyük egy fazékba, forraljuk fel, amikor kezd forrni, tegyük bele a burgonyát.

A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra, a répát reszeljük le. Egy serpenyőben pirítsuk meg a hagymát és a répát, forró olajban. A zöldpaprikát szeleteljük apróra és pirítsuk a répával együtt. A megpirított zöldségeket tegyük a levesbe, főzzük 15 percig. A sajtos masszából formázzunk kisebb golyókat, majd tegyük bele a levesbe és főzzük még 10 – 15 percig. Ha szükséges még fűszerezhetjük.

Tálaljuk a sajtgombóclevest melegen, a tetejére szórjunk apróra vágott zöldpetrezselymet.

Receptajánló
Receptkategóriák
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.