Hírek
A bor és a vadászat Jakab napi ünnepe Sümegen
Sümeg 2017. július 19. szerda
 
A 13. Jakab Napok rendezvénysorozatára kerül sor július 21-23. között Sümegen, a program az érett bor és a vadászat hagyományos ünnepe a városban.

A bor által keltett életöröm és a vadászatban megtestesülő életerő házasságából születik meg a Jakab Napok életigenlő, nyüzsgő hangulata, mely nemcsak a felhőtlen szórakozásról szól, hanem a szakmai találkozásoknak is fóruma. Sümegen, a történelmi hangulatú vendégszerető kisvárosban mindezt megtapasztalhatják a mára tradicionális fesztivál látogatói. A három nap változatos programkínálatával min­den igény kiszolgálására felkészültek a szervezők. A főszerep természetesen a boré és a vadászaté lesz.

Az alkalmi borutcában lehet találkozni a neves borászatokkal, kínálatuk mellett vad- és halételek kóstolása vár a vendégekre. A kísérő események közt családi- és gyermekprogramok nyújtanak szórakozási lehetőséget, történelmi játszópark, kézműves műhely, táncház adta szórakozások közt válogathatnak a látogatók. A Csókakői Hunok programja bemutatja a hun szellemiséget, ősiségét, harcművészetét, gasztronómiáját - hun üstben eredeti hun étel főzésére és kóstoltatására is sor kerül. Korabeli fegyvereket állítanak ki, jurtát építenek, s izgalmasnak ígérkezik a solymász bemutató is.

A helyszíneket a Palota Pince, a Palotakert, a Kisfaludy tér, a Hétvezér tér, a Várköpeny és az uzsai erdészet sportlőtere adja. A nyitónapon a Palota Pince szakmai programjára kerül sor „Ramassetter borai nyomában” Somló - Sümeg - Badacsony borkóstoló, borkultúrát népszerűsítő eseménnyel. A Palotakert szabadtéri színpadán fesztiválnyitó Anna&The Big Faces, Smash, DWG koncertek lesznek.

Július 22-én koronglövő verseny lesz az uzsai erdészeti sportlőtéren, a Palotakertben regionális főzőverseny zajlik Bede Róbert mesterszakáccsal. Zenél a White Stones Brass Band, Bartha József jazz zongorista, folklór gálát adnak Badacsonytördemic, Ajka-Padragkút és Sümeg néptánc együttesei. Rock slágerek lesznek hallhatók élőben, a színpadon váltja egymást a Mokka Tribute zenekar, koncertezik a Magne B6 Band, a LORD - 45. Tüzes Show műsor kínál látványosságot a Kisfaludy téren a Csókakői Hunok előadásában.

Július 23-án Hubertus szentmisével indul a nap a Bakony Vadászkürt Egylet közreműködésével. A színes rendezvénysorozat tetőződik agár kutyabemutatóval, kutyaszépségversennyel, történelmi jelmezes felvonulással, zászlóforgatók produkcióival. Sztárvendég lesz Sasvári Sándor, az eseményen 40 éves jubileumi kopncertjét adja a Kormorán Együttes.A részletes programok a www.jakabnapok.hu oldalon olvashatók.

További Sümeg hírek
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.