Hírek
Híres betlehemével várja a téli ünnepköri látogatókat Vörs
Vörs 2022. november 15. kedd
 
Az adventi ünnepkörre tradicionálisan megépülő, Európa-hírű látványosságot jelentő betlehem látogatására várja vendégeit Vörs, hétvégeken programokkal, egyéb kulturális eseményekkel, a település más nevezetességeit is megmutatva.

Az advent első vasárnapjára elkészülő betlehem egészen január 22-ig megtekinthető lesz, naponta 10-től 16 óráig, december 24-én rövidített nyitva tartással 10 órától délig, a szentestén 22 órakor kezdődik majd az éji mise.

A betlehem látogatása ingyenes, önkéntes adakozásra van lehetőség. Vasárnaponként 14 órakor kezdődnek az ünnepi szentmisék, amiket vendég papok tartanak. A miséket követően minden alkalommal műsort ad a helyi Bábtáncoltató csoport, de alkalmanként mellettük más fellépők is lesznek.

November 27-én Világos Krisztián Bárdudvarnok plébánosa mutat be szentmisét, advent második vasárnapjának miséjét Nagy Vencel, a nagykanizsai Sarlós Boldogasszony templom plébánosa celebrálja, azt követően a vörsi Kis-Balaton dalkör ad műsort. A harmadik vasárnap miséjét a marcali Kiss István prépost tartja, közreműködik a balatonföldvári Szonoró kórus. Advent negyedik vasárnapján Varga László megyéspüspök miséz.

A liturgikus események mellett több kulturális programra is sor kerül a településen. Deák Tamás polgármester elmondta, hogy Vörs részt vett azon térségi pályázaton, amit a Marcali Múzeum konzorciumvezetőként nyújtott be a Veszprém- Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 program téli előrendezvényeinek támogatására. Az elnyert anyagi segítséggel Vörsön múzeumpedagógiai program keretében november 19-én és december 26-án a községháza kultúrtermében játékos bábkészítő foglalkozások lesznek, november 20-án adventi koszorú készítő műhely várja az érdeklődőket. December 11-én Ricsi bácsi játszóháza nyitja ajtaját a gyermekek előtt, 16-án mézeskalács sütő munkában lehet részt venni.

November 27-től az év végéig a balatonszentgyörgyi Menyhért Margó textilszobrász kiállítása lesz látható. December 4-én látogat Vörsre a Mikulás, majd 23-án tartják műsoros ünnepség keretében a falukarácsonyt.

Az adventi hétvégéken szombaton és vasárnap egész napos vásár nyújt látványosságot gasztronómiai kínálat mellett immár hagyományosan, helyi vendéglátó és kereskedelmi vállalkozó rendezésében. A település a hírneve révén ismert nevezetességeivel is várja a vendégeket: a karácsonyváró időszakban érkezők megtekinthetik a Tájházat, a Tűzoltó Múzeumot. Ehhez azonban előzetes bejelentkezés szükséges a tervezett látogatás előtt legalább egy nappal. A Tájház nyitása időpont foglalással a 70/774-2346 telefonszámon, a Tűzoltó Múzeumé a 30/722-4082 számon kérhető.

Szabadtéren kínál ünnepi látványosságot immáron negyedik éve a településközpont parkjában berendezésre kerülő betlehem, az impozáns épület pályázati támogatásból létesült.

H. Á.

További Vörs hírek
Vörs 2023. november 15.
A nyár és az őszidő még friss emlékekkel van jelen Vörsön, a tél közelítő ünnepei pedig már a település híres hagyományát ébresztik az adventi program előkészületeivel.
Vörs 2023. május 16.
Április végén még a húsvéti dekorációk éltették Vörsön az ünnepi hangulatot, s eközben elindult egy három részes jótékonysági programsorozat, az idei Falunap megrendezésének javára.
Vörs 2022. július 20.
Sikeres pályázatoknak köszönhetően idén több mint 200 millió forint értékű beruházásokkal fejlődik Vörs.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.