Hírek
Az éghajlatváltozás nem a jövő kihívása, hanem a jelen valósága
Balatonmáriafürdő 2019. december 9. hétfő
Az klímaváltozás nemcsak unokáink életét alakítja, hanem már a saját magunkét is.

Balatonmáriafürdő Község Önkormányzata és Balaton­fenyves Község Önkormányzata 100%-os, vissza nem térítendő támogatás keretében 12,7 millió forintot nyert a Széchenyi 2020 keretében megjelent „KEHOP-1.2.1-18 Helyi Klímastratégiák kidolgozása valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című pályázati kiíráson.

A projekt keretében beszerzésre kerül településenként egy-egy Steora Standard okospad. Helyi klímastratégia készül, valamint akcióprogramok keretében felhívják a lakosok figyelmét a klímaváltozás jelentőségére, és fórumokkal, tájékoztatókkal segítik őket a környezeti szemléletformálás megvalósításában. A környezeti szemléletformálás minél hatékonyabb érvényesülését segíti a Városökológia Bt. saját fejlesztésű „Öko-Hős Kihívás” nevű mobil-applikációja.Az éghajlatváltozás nem a jövő kihívása, hanem a jelen valósága. Nemcsak unokáink életét alakítja, hanem már a saját magunkét is.Magyarországon az átlaghőmérséklet a 20. század eleje óta több mint 1 fokkal emelkedett. Ez önmagában kevésnek tűnik, mégis elegendő azokhoz a változásokhoz, amelyeket magunk körül tapasztalunk: jelentősen megemelkedett a hőhullámos napok száma, a csapadék eloszlása pedig jóval szélsőségesebbé vált, így aszály és özönvízszerű esőzések egyaránt sújtják hazánkat.

Mindezt mi emberek idéztük elő. A szén, kőolaj és földgáz elégetése, a nagyüzemi mezőgazdaság, a hulladékok lebomlása olyan gázokat bocsátanak a légkörbe, amelyek ott feldúsulva üvegházhatást okoznak. Vannak azonban eszközeink arra, hogy a változásokat lassítsuk, és alkalmazkodjunk a változásokhoz. Mindezzel pedig nem csak a katasztrofális következmények elkerülését segíthetjük, hanem napi életünket is ésszerűbbé, olcsóbbá tehetjük. Tudjuk jól, hogy a halogatás soha nem segít, viszont mindig ront a helyzeten! Vágjunk bele a klímavédelembe, a készülő települési klímastratégia és a kapcsolódó rendezvények ehhez nyújtanak majd segítséget.

További híreink
Esztergályhorváti 2024. április 18.
Nem csak lakóhelyet, hanem igazi otthont is jelent Esztergályhorváti a faluban élőknek. Ezt alapozza meg a közösségi programok rendezésére, a fejlesztésekre, a gondoskodásra koncentráló önkormányzati munka.
Gyenesdiás 2024. április 18.
A környezetvédelem széles körét átfogó munkával védik Gyenesdiáson a természeti értékeket.
Balatongyörök 2024. április 18.
Áprilistól már újra folytatódik Balatongyörökön a két éve elindított KultúrMorzsázó programsorozat.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.