Hírek
Újult környezetben kínálja a strandolás élményét Szigliget
Szigliget 2021. június 15. kedd
Nagyarányú minőségfejlesztő beruházás készült el az idei szezonra Szigliget strandján, a megújult környezetet a minap ünnepélyes keretek közt adták át rendeltetésének.

Az ország és a régió turizmusára tett kitekintéssel mondott avatóbeszédet Fenyvesi Zoltán, a térség országgyűlési képviselője. Utalt arra, hogy a turizmus immár hosszú idő óta sikerágazata a magyar gazdaságnak, amit jól mutat a nagy létszámú foglalkoztatás, a nemzeti javak megtermelésében való 13 százalékos részarány. A politikus visszapillantott arra, hogy a tavalyi szezonban is jó teljesítményt ért el a vendéglátás, a belföldi forgalomban a Balaton kiemelt célpontot jelent.

- A kormány sokat áldoz a turisztikai kínálat minőségfejlesztésére - hangsúlyozta Fenyvesi Zoltán számokkal jellemezve ezt: - Az utóbbi 3 évben 12 milliárd ment ilyen célokra, több száz millió jutott a strandokra, a ráfordításokkal elérve az európai nívót. Minőségi változások mentek végbe a településeken is, megalapozott a remény a szezon eredményességére, a nehéz időszakból való felemelkedés visszatérésére.

A képviselő gratulált a szigligetieknek a strandon elvégzett munkához, az abban megnyilvánult összefogáshoz, amin keresztül érvényesül a minőség, a térségi szemlélet. Jókívánságként tette hozzá, hogy a sikerhez kedvezzen az időjárás is.

Házigazdaként Balassa Dániel polgármester történelmi visszatekintéssel vont párhuzamot Szigliget balatoni fürdőéletének indulása és napjaink jellemzői között. Felidézte, hogy a 30-as években Fehrentheil-Gruppenberg László lokálpatrióta geodéta mérnök kezdett hozzá a strand kialakításához lelkes társaival együtt. Majd növelték, szépítették a területet, felismerve már annak turisztikai jelentőségét.

- Most itt van egy nyitott, oszlopos bejárat, mely szinte hívogatja a látogatót - mondta a polgármester hozzátéve: - Sokan igent is mondanak erre a hívó szóra. Szigliget sokat áldozott a strandjára, hogy a működésének egyik alapköve legyen. Sok pénzt, sok munkát, verítéket adtak a szigligetiek azért, hogy a strand ilyen lehessen amit most látunk, s hogy az innen származó bevételből épülhessen, szépülhessen a falu is.

Korábban 2004-ben volt nagyobb ütemű fejlesztés. A mostani megújulás részleteiről a következőkben szólt Balassa Dániel:

- A Kisfaludy Program pályázaton kapott 40 millió 230 ezer forintból tudtuk fejleszteni. Vásároltunk öt új vízbe vezető lépcsőt, mozgáskorlátozottak számára egy vízbe emelő szerkezetet. A keleti oldalon gyepszőnyegeztünk, bővítettük az öntözőrendszert. Megújult vizesblokkban baba-mama szobát alakítottunk ki, téliesítettük az épületet. Tájékoztató táblákat helyeztünk ki, elkészült továbbá három öltöző. Nagyon hasznosan sikerült elkölteni a pályázati összeget, ami mellé kellett az a sok-sok munkaóra, amit az önkormányzatunk dolgozói, a vállalkozók teljesítettek lelkiismeretesen. Köszönjük mindannyiuknak!

A nemzeti színű szalag átvágásával Fenyvesi Zoltán és Balassa Dániel avatta fel a megújult strandot, a vendégek sétát téve nézték meg az új létesítményeket.

H. Á.

További híreink
Esztergályhorváti 2024. április 18.
Nem csak lakóhelyet, hanem igazi otthont is jelent Esztergályhorváti a faluban élőknek. Ezt alapozza meg a közösségi programok rendezésére, a fejlesztésekre, a gondoskodásra koncentráló önkormányzati munka.
Gyenesdiás 2024. április 18.
A környezetvédelem széles körét átfogó munkával védik Gyenesdiáson a természeti értékeket.
Balatongyörök 2024. április 18.
Áprilistól már újra folytatódik Balatongyörökön a két éve elindított KultúrMorzsázó programsorozat.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.