Hírek
Tanyagondnok figyel a külterületen élőkre
Som 2019. december 21. szombat
 
Falu- és tanyagondnoki szolgálat bevezetésével javítanák a szociális ellátást Somban.

Kilenc személyes gépkocsi és egy főállású falugondnok – ennyi kell a szolgálat elindításához, melyből a jármű hamarosan meglesz, a többek között a közmunkásokat is irányító, felügyelő személyt pedig már ki is választották, tudtuk meg Kovács Szilvesztertől, az október 13-án megválasztott somi polgármestertől.
– A közmunkások munkavégzése is hatékonyabbá válhat és a külterületeinken élőkre is jobban figyelni tudunk – így a faluvezető. –

Daránypuszta és Simonmajor is külterület, a hagyományos értelemben vett vezetékes ivóvízhálózat sincs kiépítve, és mivel távol esnek a falu központjától, eddig a kapcsolat is nehézkes volt az ott élő somiakkal. Ha munkába áll a falu- és tanyagondnok, akkor ők is könnyebben juthatnak gyógyszerhez, orvosi ellátáshoz, napi szinten mérhetjük fel az igényeiket, hogy mire van szükségük. Azt szeretnénk, ha a daránypusztaiak és a simonmajoriak is úgy éreznék, hogy hozzánk tartoznak.

Kovács Szilveszter jó hírről számolt be a régóta tervezett kerékpárútépítésről. A bringaút Ságvárról folytatódik Somig, megtörtént a szerződéskötés a kivitelezővel és azt szeretnék, ha nyárra meg is épülne. – Annyit beszéltünk már a kerékpárútról, hogy most már a szavak helyett jöjjenek a tettek – jegyezte meg a somi polgármester. A bringaút elkészülte után a Fő utca rendezése következhet, egyebek között járdaépítéssel ott, ahol ma még hiányzik, illetve a buszvárók környezetének rendbetételével.

Az új képviselő-testület (hárman maradtak a régiből, többek között Kovács Szilveszter, aki októberig alpolgármester volt, ketten újak) úgy döntött: 2020-ban nem lesz adóemelés Somban. – Agilis, fiatalos, lendületes, ötletekkel teli testülettel dolgozhatom az első tapasztalatok alapján – árulta el Som első embere.

Új közösségi tér, sportpálya kialakítása az egyik legnagyobb tervük a közeli jövőben, parkosítással, sétálóhelyekkel, egy önkormányzati tulajdonú területen. Ezt azért tartják fontosnak, mert ott lehetne tartani a falunapot és közösségi találkozóhely lehetne belőle. – Hiszek a közösség erejében, abban, hogy összefogással sok mindent magunk is meg tudunk valósítani, ezáltal spórolni a községnek – tette hozzá Kovács Szilveszter. Aki fontosnak tartja azt is, hogy a 21. századi igényeknek megfelelve elindították Som Facebook-oldalát és sok lelkes segítő munkája révén az ünnepi díszkivilágítást is megújították Somogy megye névadó településének központjában.

További Som hírek
Som 2019. szeptember 1.
Forgalmas út szeli át, bár lakossága fogy, Lenkey Tibor polgármester mégis azt írta falujáról, Somról: fejlődésre van ítélve.
Som 2018. május 1.
Folytatódik a Siófok-Ságvár kerékpárút építése, decemberre elkészülhet a Som végéig tartó új, öt kilométernyi szakasz.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.