Hírek
Ötcsillagos kincses-védjegy a vonyarcvashegyi Lido Strandnak
Vonyarcvashegy 2023. július 18. kedd
 
Magyarországon elsőként nyerte el a turisztikai minőségtanúsító testület által odaítélt „Magyarország kincsei” védjegyet a vízparti strand kategóriában a vonyarcvashegyi Lido Strand, csaknem maximális pontszámot elérve.

A védjegyet június 30-án vette át Pali Róbert polgármester Könnyid Lászlótól, a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület ügyvezető igazgatójától. A védjegy elvárásai szerint a kulcsszó a látogatóélmény. Mely indul az online felületen a tájékozódással, jegyvásárlással, folytatódik a beléptetéssel, és végül a helyszíni tapasztalatokkal válik teljessé.

A Lido Strand öt csillaga tartalmaz többek között kerékpárszéfet, ami unikális szolgáltatás, értékmegőrzőket telefontöltési lehetőséggel, okospadokat, a baba-mama szolgáltatások teljes skáláját. A strand akadálymentes, lehetőség van online jegyváltásra, magas színvonalú gasztronómiai élményekben részesülnek a látogatók. Az 5,5 hektáros terület 3 bejárata közelében lévő parkolók ingyenesek. Jó minőségű wifi 12 hónapon át elérhető. A rendezvények tavasztól őszig csalogatják a látogatókat, a vendéglátóhelyek szezonon kívül is üzemelnek, a mosdó egész évben nyitva tart. Környezeti-nevelési szempontokat figyelembe véve madáretetőket, denevérodút, sünmenedéket, rovarhotelt helyeztek ki. A strandon megtekinthető az utolsó épen maradt 1971-ben gyártott Süllő II nevű halászhajó. A bringakörút szomszédságában fekvő helyszín különlegessége a kerékpárszéf, a kerékpár-szervizpont, az ingyenes elektromos töltőpont a biciklik és a rollerek számára. A látogatók szívesen keresik fel a 270 méteres gyönyörűen kiépített partszakasszal rendelkező strandot és vele együtt a megannyi színes szolgáltatást, mint homokos és vizes játszóteret, csúszdát.

Van szörfiskola, SUP-, kajak- és vízibicikli kölcsönző, vízisí, strandröplabda, strandkézilabda, kézilabda és kosárlabda pálya, fitnesz­park, teqball és pingpong­asztalok is. A fejesugró stég pedig igazán egyedi élményt nyújt. A szezonban igénybe vehető gyerekanimáció és a vízi aerobic.

A Lido Strand minőségét és színvonalas szolgáltatásait a Kék Hullám Zászló strandminősítési versenyén is rendszeresen díjazzák. 2022-ben az összes balatoni strand közül a legmagasabb pontszámot kapta, így nem csak az 5 csillagot érdemelte ki, hanem a Balaton legjobb strandja minősítést is. Idén ismét fődíjas a Lido Strand. A Kék Hullám Zászló strandminősítés, a legjobb balatoni strandok védjegyének adományozása 2023-ban a 20 éves jubileumához érkezett, így ebben az évben Jubileumi-díjat is átadtak, amit az 5 csillagos minősítés mellett elnyert Vonyarcvashegy Lido Strandja, az évek óta kiemelkedően szereplő 6 strand között, s megkapta a Zala Vármegyei Önkormányzat különdíját is.

- Strandunkra nem csak nyári élményhelyként tekintünk, a fejlesztésekkel arra törekszünk, hogy egy családbarát, több generációs, a látogatóknak egész évben élménygazdagságot nyújtó találkozási, rekreációs központként működjön - hangsúlyozta Pali Róbert polgármester.

Nyári szórakozás sokféle műfajban

A nyári hónapokban több alkalommal filmvetítések várják az érdeklődőket a kertmoziban, július 23-án a Magyar Tenger Diszkóban az Imre Sándor Szeretetszínház mutatja be a Négyszögletű kerek erdő című mesejátékot. A rendezvénytéren július 26-30. között a Vonyarci Boros Forgatag várja a vendégeket sztárfellépőkkel: a nyitónapon a FollowTheViolin &FMan, másnap Csepregi Éva, 30-ána Bud Spencer & Terence Hill Emlékzenekar koncertezik. Július 26-án a szabadtéri színpadon a Pletykák című vígjáték kerül bemutatásra, 28-30-a között a Lido Strand ad otthont a Nemzeti Strandkézilabda Bajnokság országos döntőjének. Augusztus 2-án a volt kőbánya Liget színpadán, 4-én a strandon meseszínházi előadás lesz, a Szent Mihály kápolnánál a Jónás könyve című színmű bemutatója várja az érdeklődőket. Ugyancsak a kápolnánál augusztus 4-5-én Társművészeti Fesztivált tartanak, 5-6-án több helyszínen a 40 halász emléknapokat rendezik. A szabadtéri színpadon 9-én ismét látható lesz a Pletykák című darab, 16-án pedig Omega: Égi vándor címmel a Pannon Várszínház mutat be rock­fantáziát. A programokról részletes tájékoztatás olvasható a www.vonyarcvashegy.hu és a Vonyarcvashegy INFO, valamint a Vonyarcvashegy Nagyközség Önkormányzata fb oldalán.

 

További Vonyarcvashegy hírek
Vonyarcvashegy 2024. március 13.
A korai tavaszodás korai szépítkezést hozott Vonyarcvashegy életébe, de jól hasznosultak azok a korábbi fejlesztések is, amik a Lido strand négy évszakos szolgáltatásait biztosítják.
Vonyarcvashegy 2024. február 14.
A Nemzeti Művelődési Intézet Zala Vármegyei Igazgatóságával együttműködve nagyszabású kulturális találkozóra készül Vonyarcvashegy, az önkormányzat az április 27-én sorra kerülő rendezvény előkészítését már a múlt évben elkezdte.
Vonyarcvashegy 2023. december 12.
Az adventi koszorú gyertyáihoz négy égtáj települési képviselete érkezett meg az ünnepkör első vasárnapján Vonyarcvashegyre.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.