Hírek
Zalai települések kulturális találkozója Vonyarcvashegyen
Vonyarcvashegy 2024. február 14. szerda
 
A Nemzeti Művelődési Intézet Zala Vármegyei Igazgatóságával együttműködve nagyszabású kulturális találkozóra készül Vonyarcvashegy, az önkormányzat az április 27-én sorra kerülő rendezvény előkészítését már a múlt évben elkezdte.

A rendezvény kapcsán első körben a Zala vármegyei önkormányzatok kaptak tájékoztatást és meghívót, a kapcsolatfelvétel a polgármesterek által aláírt szándéknyilatkozat visszaküldésével folytatódik. Számos település jelezte már részvételi szándékát, de még nem zárták le a jelentkezést, korlátozott számban várják a további érdeklődőket. A Régió Fesztiválon a résztvevő települések helyi termelőinek, ipar- és népművészeinek vagy gazdasági társaságainak is lehetőségük lesz bemutatkozásra, amelyhez a szervezők – igény esetén – egy-egy standot biztosítanak. Mindemellett azok megkeresését is várják, akik fellépés és részvétel vállalása nélkül szeretnének bekerülni a jövőben összeállításra kerülő megyei kulturális adatbázisba. A rendezvény és az adatbázis által a szervezők vármegyénk kulturális, művészeti, közösségi értékeinek széles keresztmetszetét kívánják bemutatni.

A Régió Fesztiválról további információ a vonyarcvashegyi Művelődési Ház és Könyvtár elérhetőségein, Osvald Bálint igazgatótól ­programok@vonyarcvashegy.hu e-mail címen kapható.

RÉGIÓ FESZTIVÁL - KultúrÉtlap

- Az országban elsőként megvalósuló, térségünk számára kiemelkedő és hiánypótló esemény megvalósításáról van szó, amelynek fő célja a térségfejlesztés és a közösség­építés- bocsátotta előre Pali Róbert polgármester, hozzátéve, hogy a programmal a régió kulturális felfedezésére, népszerűsítésére RÉGIÓ FESZTIVÁL - KultúrÉtlap néven kerül sor.– A rendezvény felett Nagy Bálint államtitkár, választókörzetünk ország­gyűlési képviselője vállalt kérésünkre fővédnökséget. Lehetőséget biztosítunk a térségben működő művészeti csoportok, előadók bemutatkozására, akik a helyszínen megmutathatják tehetségüket a közönségnek, s ezáltal szélesebb körben ismertséget szerezve, bekerülhetnek a régió kulturális véráramába.

Vonyarcvashegyi tájékoztatás a megújult weboldalon

Aktuális, hiteles tájékoztatással találkozhatnak az internet használói a teljesen új vonyarcvashegy.huweboldalon.

- Jó szívvel ajánlom mindenkinek, hogy használják ezt az oldalt kedvcsináló kalauzként, nyújtsa a múlt újrafelfedezésének örömét, s szolgáljon látleletként, ahogy településünk felfedezi és ebből megteremti a saját értékeit, beruházásait, kulturális és idegenforgalmi közéletét - mondta a település honlapjának tartalmi kínálatáról Pali Róbert polgármester. - Azért indítottuk, hogy virtuális barangolással tudjuk bemutatni a Balaton nyugati medencéjének egyik gyöngyszemét a régmúlt időktől a jelenkorig emberi sorsok, megőrzött értékek által közvetítve.

A polgármester kiemelte, hogy a weboldal egyformán nyújt fontos információkat a vendégköri és a helybéli látogatói számára. Ezzel olyan platform létrehozása történt meg, amely ötvözi az önkormányzati és a turisztikai információkat, biztosítva, hogy minden felhasználó gyorsan és hatékonyan hozzáférjen a keresett információkhoz. Az egyesített felület logikus navigációt és áttekinthető elrendezést nyújt, elősegítve a felhasználói elégedettséget és az oldal hatékonyságát.

- A nyitó oldalról nagyméretű képek segítenek navigálni a keresett helyekre. Ehhez tartalmas időtöltést, sok felejthetetlen élményt kívánunk - ajánlotta a ­vonyarcvashegy.hu látogatását Pali Róbert.

További Vonyarcvashegy hírek
Vonyarcvashegy 2024. március 13.
A korai tavaszodás korai szépítkezést hozott Vonyarcvashegy életébe, de jól hasznosultak azok a korábbi fejlesztések is, amik a Lido strand négy évszakos szolgáltatásait biztosítják.
Vonyarcvashegy 2023. december 12.
Az adventi koszorú gyertyáihoz négy égtáj települési képviselete érkezett meg az ünnepkör első vasárnapján Vonyarcvashegyre.
Vonyarcvashegy 2023. július 18.
Magyarországon elsőként nyerte el a turisztikai minőségtanúsító testület által odaítélt „Magyarország kincsei” védjegyet a vízparti strand kategóriában a vonyarcvashegyi Lido Strand, csaknem maximális pontszámot elérve.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.