Hírek
Új filmes műfaj: versklip
Balatonszemes 2018. szeptember 3. hétfő
 
Idén a zsűri szerint már világszínvonalú alkotásokat is láthatott a Bujtor István Filmfesztivál közönsége.

A balatonszemesi Nyármarasztó programsorozat részeként idén a benevezett több, mint hatvan produkció közül huszonöt került a zsűri elé a Bujtor István Filmfesztiválon. A település ezzel is őrzi a többek között Ötvös Csöpi-filmjeiről ismert színész emlékét. Bujtor és testvére, Latinovits Zoltán, valamint édesanyjuk is a szemesi temetőben nyugszik.

Egyre profibb művekkel neveznek a filmesek a fesztiválra, amelyet amatőr és alternatív művészeknek hoztak létre – hangzott az értékelés. Akad, aki profi stábbal forgat, más pusztán egy mobiltelefonnal. És új műfaj is megjelent Balatonszemesen, a versfilm/versklip.

A kisjátékfilm kategóriában fődíjat nyert a Les recherches continuent – Engedj el! címűjátékfilm (rendezte: Clayton Burkhart, stúdió: Jona Films Paris), Goztola Krisztina főszereplésével, aki első ízben mutatkozott be producerként. A film egy gyermekrablástörténetét és annak lélektani hátterét dolgozza fel.

A kísérleti fikciós és animációs kategóriában egy Bartók zenére megálmodott, képzeletbelivalóságot feldolgozó alkotás lett a nyertes, a Lélekszakadva (Hotfoot) című film, Körtési András rendezésében.

A dokumentum- és ismeretterjesztő filmek mezőnyében Jurkovics Milán és Poroszka Magyar Zsolt filmje, a Méhek között végzett az élen, amely a világszerte megcsappanó méhállomány körüli rejtélynek eredet a nyomába, és mutatott be lehetséges jövőbeni következményeket.

Míg versfilm/versklip kategóriában Zámbori Soma filmje, a Híd-avatás győzött, MolnárGyöngyi főszereplésével (operatőr, vágó: Pető Illés). A 140 éve megírt sztori horrorosthrilleri magaslatokba emelt, 21. századi megközelítésével találkozhattak a nézők, AranyJános egyik legtitokzatosabb balladájának feldolgozásával.

Szöveg: F. I.

További Balatonszemes hírek
Balatonszemes 2019. szeptember 30.
Legalább egymilliárd forintot érő vagyonnal gyarapodhat Balatonszemes
Balatonszemes 2019. szeptember 1.
Vörös szőnyeg, régi rendőrségi Zsiguli, kiállítás, temetői megemlékezés
Balatonszemes 2019. július 29.
A szezonban kiállításon is megtekinthető az évek során előkerült leletek egy része
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.