Hírek
Élménydús évkezdet és ígéretes folytatása Balatonszentgyörgyön
Balatonszentgyörgy 2024. május 8. szerda
Jeles téli és tavaszi programokat követnek Balatonszentgyörgyön a nyári események: június 1-jén délelőtt bölcsődét avatnak, délután a Falunapi Vígságokat rendezik.

Az óvoda udvarán június 1-jén az intézményfenntartó társulás településeinek képviselete 11 órára várja a közönséget ünnepségre, melynek keretében átadják a Csillagszem Bölcsődét. Ugyanezen a napon, délután rendezi az önkormányzat a Falunapi Vígságokat 13,30 órától a művelődései ház melletti parkban színes, vidám, zenés műsorokkal.

- Mindenkit szeretettel várunk a rendezvényeinkre - mondta invitálóan Farkas László Nándor polgármester, majd visszatekintett az elmúlt hónapok eseményeire. - Idén is megrendeztük az év elején a hagyományos pálinka mustrát. Keszthelyi vendégünk, Komoróczi Lajos „pálinka-akadémiáján” vehettek részt az érdeklődők, és egymástól is tanulhatták a pálinkakészítés apró műhelytitkait az együtt töltött kellemes estén.

Szokott módon fejezte ki tiszteletét az önkormányzat a vállalkozóknak vacsoraesti vendéglátással, polgármesteri köszöntővel, zenés-táncos rendezvénnyel. Farkas László Nándor idézte továbbá, hogy nagy sikert aratott a Kis-Balaton Táncegyüttes februárban tartott évadzáró műsora, tréfás farsangi előadásukat fergeteges hangulatú táncházi mulatság követte.

- A művelődési ház is készült farsangi programokkal, húshagyó kedden fánksütő- és jelmezversenyt tartva - folytatta az eseményekről szólva a településvezető. - Hagyományos és különleges fánkokat lehetett kóstolni, a jelmezesek ötletes maskarák kavalkádjával nyújtottak élményt. Majd a hagyományokhoz híven elégettük a „kiszebábunkat”, eltemetve a bús, borongós téli hangulatot.

A tavasz folyamán falunk verses és prózai történetíróiként Toronyi Árpádné és dr. Rajnai Rotter Csaba tartottak könyvbemutatót. A résztvevők a szerzőktől a frissen kiadott köteteik egy-egy dedikált példányát kapták emlékül.

A tavaszelő havában elsőként a nőnapi ünnepséget tartotta meg az önkormányzat március 8-án, a rendezvényen a polgármester egy-egy szál fehér rózsa átadásával köszöntötte hölgy munkatársait. A Székely Szabadság Napján a helyi Tűzoltó Egyesület fáklyás felvonulást rendezett, a Millenniumi Emlékparkban Futó Lajos önkormányzati képviselő mondott ünnepi megemlékező beszédet. Március 15-ét szoboravatóval egybekötve ünnepelték a Millenniumi Emlékparkban. Ungvárszki Imre kanonok által celebrált szentmisét követő műsoros program keretében leplezték le Petőfi Sándor mellszobrát, melyet a keszthelyi Turi Török Tibor készített. Húsvétra a művelődési házban tartott családi játszóház hangolt, a gyerekeket társasjátékok várták, s kézműves tevékenységekbe is belekóstolhattak, majd elrejtett csokitojások meglelésében versenyezhettek.

A polgármester beszélt még arról, hogy április végén az önkormányzat küldöttsége 4 napos látogatást tett erdélyi testvértelepülésén, Sepsiszentgyörgyön. Meghívásnak eleget téve a Szent György Napok ünnepi eseménysorozatán vettek részt.

Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere diszvacsorán fogadta a testvértelepülések küldöttségeit, ahol Farkas László Nándorral, Balatonszentgyörgy polgármesterével és Nemes Előddel, Kovászna megye pályázati ügyekért felelős tanácsnokával közösen áttekintették az elmúlt évtized együttműködésének eredményeit és tárgyalásokat folytattak a közös munka lehetőségeinek további szélesítéséről.

- Vendéglátóink mindent megtettek azért, hogy a küldöttség tagjai szép emlékekkel térhessenek haza. Ugyanilyen körültekintő szervezéssel készülünk mi is közeli programjainkra, várva testvérteleüléseink küldöttségeit az erdélyi Sepsiszentgyörgyről, a felvidéki Nagyidáról és a dél lengyelországi Łabowából, továbbá a hazai meghívott vendégeinket és a helyi közönséget a június 1-jei bölcsődeavató ünnepségre és Falunapi Vígságokra - mondta Farkas László Nándor.

További híreink
Zalaapáti 2024. május 8.
Pályázati támogatásokkal megalapozottak Zalaapáti idei fejlesztései, a közéletet pedig színes rendezvények pezsdítik.
Vörs 2024. május 8.
A fejlesztésért tett önkormányzati munka Vörs utóbbi évtizedében mintegy félmilliárd forint értékű gyarapodást eredményezett.
Bókaháza 2024. május 8.
A rendezett környezet lelki nyugalmat ad, az erre való igény munkára serkent. Bókaháza közéletét a település építése, szépítése iránti kívánalom és az érte való törekvés jellemzi.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.