Hírek
Gyenesdiás eredményei a két vírushullám között
Gyenesdiás 2020. szeptember 29. kedd
 
A tavaszi koronavírus járvány nehézségein túljutva készült fel Gyenesdiás nagyközség a nyári turisztikai szezonra.

A Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatainak révén a település mindkét strandja tovább fejlődhetett nemcsak a zöldfelület megújítás, hanem a szaniter egységek bővítése és megújuló energiával történő fejlesztése terén is. A beruházásoknak köszönhetően a Kék Hullám Zászló minősítésen Gyenesdiás ismét kiemelkedő eredményeket ért el. A szakmai zsűri idén a település mindkét strandját a legmagasabb 5 csillagos fokozattal díjazta, a védjegyre nevezett 35 strand közül a Diási Játékstrand kapta a legtöbb pontot, s ugyanez a fürdőhely bizonyult a balatoni járvány­ügyi védekezésben a legfelkészültebbnek.

Szeptembertől egy régi elképzelés válhat valóra, közel másfél milliárd forint összegű fejlesztés indul a Kárpáti János Általános Iskolában. A bázisiskolaként működő intézményben a jelenlegi alapterületet megduplázó beruházás keretében új, nagyobb tornaterem és hozzá kapcsolódóan táncterem, 4 új szaktanterem, továbbá külső iparművészeti oktatásra alkalmas épület létesül, korszerű oktatási eszközfejlesztések történnek, új parkolók készülnek.

A Magyar Falu Program keretében az önkormányzat tavaly óvodaudvar fejlesztésre 4,9 millió forint támogatást nyert el, idén pedig két újabb sikeres pályázattal 2,9 millió forintból orvosi eszközök beszerzésére kerülhet sor, 32,5 millióból pedig a római katolikus plébánián közösségi tér lesz létrehozva.

Szeptember 19-én a testvér- és a diós nevű települések küldöttségeinek részvételével a Történelmi Emlékparkban tartják meg a Trianon 100 összetartozást kifejező rendezvényt a Trianoni Emlékmű felavatásával együtt, délután a piactéren családbarát burgonyanap programon a járványügyi biztonsági feltételek megtartása mellett megrendezik a hagyományőrző főzőversenyt.

További Gyenesdiás hírek
Gyenesdiás 2024. április 18.
A környezetvédelem széles körét átfogó munkával védik Gyenesdiáson a természeti értékeket.
Gyenesdiás 2023. december 12.
Az év végével Gyenesdiás olyan esztendőt hagy maga után, melyet a korábbiakhoz hasonlóan jellemez a sokrétű gyarapodás, az élénk és tartalmas közélet, mindezekkel együtt az eredményes nyári szezon.
Gyenesdiás 2023. szeptember 20.
Gyenesdiáson a település létének 690 éve, Alsópáhokon a térségbeli Aranykorúak Társasága ünnepeként rendeztek hagyományőrző szüreti programot.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.