Hírek
Idén is töretlen volt Gyenesdiás fejlődése
Gyenesdiás 2022. december 13. kedd
 
Nagyberuházások, jeles programok, összetartó közösségek, valamint klímavédelmi intézkedések jellemezték 2022-ben Gyenesdiás életét.

Gál Lajos polgármester így foglalta össze a múló év főbb történéseit:

- Májusban a Nagy­kanizsai Tankerület beruházásában került átadásra a mintegy másfél milliárd értékű korszerű tornacsarnok, képzőművészeti alkotóház és számos szaktanterem. A hónap végén egy újabb gyöngyszem, a 170 éves Miska-pince lett felavatva a Kerámiaház portáján, a tulajdonos Pék házaspár értékmentő munkájának köszönhetően. Nyár elején önerős beruházásban lett kialakítva a volt Coop ABC épület tetőterében az új művelődési ház és melegítő konyha. Novemberben településünkre költözött a hazánkban egyedülálló Surbi’s verkli­múzeum több mint 600 zenegéppel. Kulturális téren meghívásunkra neves művészek tették tiszteletüket településünk színpadjain, többek között vendégünk volt: Dolák-Saly Róbert, Borbély Alexandra, Csányi Sándor, Bödőcs Tibor, HOBO, Bereményi Géza, Geszti Péter, Bocskor Bíborka, Gera Zoltán és még megannyi neves zenekar, író, festőművész és énekes.

- Hagyományőrző nagyobb rendezvényeinket, mint a Keszeg­fesztivált, a Bor­napo­kat, a Korzó Esteket, a Szüreti Vigas­ságot és a Burgonya­napot a megszokott nagy érdeklődés övezte. Büszkék vagyunk arra, hogy immáron sorozatként ötödik alkalommal jelent meg a Gyenesdiási Antológia, továbbá a Gyenesdiás Művelődéstörténete, IX. Monográfia kötetként. Ugyancsak örömteli, hogy Gyenes Néptánc Együttesünk 25. évét fantasztikus előadással ünnepelte a teltházas keszthelyi Balaton Színházban.

- Testvértelepüléseinkkel jó hangulatú találkozásaink során idén a jövő évi 15 éves csíkszenttamási és 20 éves gaali jubileumot készítettük elő. Megnyugtató, hogy dr. Angyalné dr. Tótok Mária körzeti gyermekorvos áprilisi érkezése óta ismét jó kezekben van a gyermekek betegellátása. Kerekes Zoltán plébános úr nyár végén kezdett szolgálatával egy új, karizmatikus lelkipásztor vezetésével gyarapodó egyházközösség működik továbbra is Gyenesdiáson.

- Infrastrukturális beruházások terén több kormányzati támogatást élvező fejlesztés is megvalósult, melyekből kiemelendő a Gyenesi és a Diási strandokat összekötő vízparti sétány és kerékpárút megépítése, az innovatív csapadékgyűjtést ösztönző Life Logos lakossági pályázat, a Living Gardens és a „Zöldben látjuk a jövőt” zöldterületfejlesztés eredménye. Strandjaink az idei főszezonban is öt csillagosra vizsgáztak, a Diási Játékstrand immár másodszor nyerte el „A Balaton legzöldebb strandja” címet, a Gyenesi Lidóstrand a klímavédelmi intézkedések eredményeként „Zöld Béka” díjban részesült.

- Jövő évi céljainkat tekintve önkormányzatunk fontos feladata a működőképesség megőrzése, az energiatakarékosság, a dolgozóink megbecsülése, valamint a környezettudatosság. Az utak állapotának rendezése mellett az új temető kialakítása és az iparterület bővítése is jövő évi céljaink között szerepel. Év végéhez közeledve ezúton kívánok minden kedves olvasónak békés adventi készülődést, áldott karácsonyt, egészségben és sikerekben gazdag boldog új évet!

További Gyenesdiás hírek
Gyenesdiás 2024. április 18.
A környezetvédelem széles körét átfogó munkával védik Gyenesdiáson a természeti értékeket.
Gyenesdiás 2023. december 12.
Az év végével Gyenesdiás olyan esztendőt hagy maga után, melyet a korábbiakhoz hasonlóan jellemez a sokrétű gyarapodás, az élénk és tartalmas közélet, mindezekkel együtt az eredményes nyári szezon.
Gyenesdiás 2023. szeptember 20.
Gyenesdiáson a település létének 690 éve, Alsópáhokon a térségbeli Aranykorúak Társasága ünnepeként rendeztek hagyományőrző szüreti programot.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.