Hírek
Önerőből fejlődik Somogy északi kapuja
Szántód 2018. július 3. kedd
 
Harminchárom utca kapott új aszfaltréteget Szántódon az elmúlt években

Már csak két utca nem aszfaltos a Somogy megye északi kapujának is emlegetett, 660 lelkes településen.

Éppen a kompátkelő mellett – Vizvári Attila szántódi polgármester szerint a Balaton déli partjának legszebb panorámájú részén – nagyszabású magánberuházás kezdődött: apartmanházak, luxus szálloda és kisgyermekek részére élménypark épül a hajdani Panoráma üdülő 5,5 hektárján. Az önkormányzat ragaszkodott hozzá, hogy a komplexum előtti partszakasz továbbra is bárki által szabadon bejárható legyen.„ Habár hosszú Szántód Balaton-partja, sok az elzárt terület, kevés érhető el belőle mindenki számára – magyarázta a polgármester. – Három fürdőhelyünk van, mindegyiknek megtörtént a felújítása, a vízhez vezető kis utcák végeibe pedig bejáróstégeket helyeztünk ki”.

Vizvári Attila büszke arra, hogy már csak két utca nem aszfaltos, s hogy idén 140 millió forintot tudtak beruházásra, fejlesztésre, eszközbeszerzésre fordítani javarészt önerőből, jelentős helyiadó-bevételüknek és megfontolt gazdálkodásuknak köszönhetően. Telephelyet alakítottak ki gépeiknek, eszközeiknek, ennek köszönhetően az önkormányzat dolgozói és közmunkásai kulturált körülmények között végezhetik a munkájukat; tárolócsarnokot is építenek majd mellé. A közösségi ház udvarán rendezvények megtartására is alkalmas közösségi teret alakítottak ki, nemrég sport- és pihenőparkot avattak.

Felújították a szántódpusztai temetőt, ahol márványkeresztet állítottak a majorság néhai szorgos lakóinak az emlékére; Böjte Csaba dévai ferences atya áldotta meg. Nagyon várja egyébként a település a szántódpusztai idegenforgalmi központ megújulását. A valaha patinás majorság mára szinte romos állapotba került, de a Balaton-fejlesztési program részeként 1,2 milliárd forintot költhetnek rá. Vizvári Attila polgármester azt mondta: a fenntartó keszthelyi Helikon Kastélymúzeum illetékeseitől azt a tájékoztatást kapta, hogy készülnek a tervek, a kivitelezés pedig jövő tavasszal kezdődhet. A bringaút már elkészült a rév és a puszta között, hamarosan Zamárdi irányába folytatódik az építése.

Jó hír, az is, hogy egy ingatlanvásárlás révén megmaradhat a postai szolgáltatás Szántódon; a település megveszi a korábbi postaépületet, melyet a szolgáltató be akart zárni.

További Szántód hírek
Szántód 2019. július 3.
Elkészült mindkét szántódi strand felújítása a balatoni szabadstrand-fejlesztési program keretében
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.