Hírek
Elegáns küllemet öltött Szentgyörgyvár művelődési háza
Szentgyörgyvár 2021. január 8. péntek
 
Nívós kulturális programok hasonló színvonalú körülmények között tudnak igazán jól érvényesülni, egyebek mellett ennek érdekében tett újabb jelentős lépéseket Szentgyörgyvár.

A faluközpontban található művelődési ház megújult küllemével vonja magára a figyelmet. Környezetét már korábban rendbe tették, új játszótéri elemek kerültek az udvarra, tavaly elnyert pályázat segítségével most az épület külső felújítására kerülhetett sor. - A kultúrház fontos színtere a közéletünknek, állapota miatt egyre sürgetőbbé vált a rekonstrukciója - említette a beruházásról Ádovics István polgármester. - Az épület közel 50 éve készült, azóta jelentősebb felújítás nem lett rajta végezve. Időszerűvé vált tehát, hogy küllemében is a funkciójához méltóvá tegyük, ez a Magyar Falu Program pályázatán való sikeres szereplés révén sikerült. A beruházás alig 4 hónap alatt készült el a terveknek megfelelően, de egyben újabb ütem kezdetéhez is érkeztek. - A múlt évben elnyert anyagi forrás kizárólag a külső felújításra volt fordítható, a műszaki tartalom 3 fő részt ölelt föl: a falszigetelést, a nyílászárók cseréjét és a tető megújítását, aminek során a pala helyett cserép fedést alkalmaztunk - részletezte a polgármester. - Ugyancsak a Magyar Falu Program pályázaton idén nyert anyagi erővel most sor kerülhet a munka folytatására, belső felújítással. Ehhez 30 millió forint áll rendelkezésünkre. A munkák a teljes belső teret érintik, új bútorzattal fogjuk ellátni a helyiségeket: a nagytermet, ahol a színpad is található, a kistermet, melyet alkalmassá teszünk kiállítások rendezésére, az előteret, mely méreténél fogva asztaliteniszezéshez is megfelelő, többféle szabadidős tevékenység lebonyolítására alkalmas. A fűtés gázüzemű konvektorokkal biztosított, ez így gazdaságos, mivel az egész épület nincs állandó jelleggel használva, könnyen szakaszolható a helyiségek fűtése. A már elvégzett munkák során a tetőcserével beépítésre alkalmas tér is létrejött, ott új vizesblokkot fogunk kialakítani, s megtörténik az épület akadálymentesítése.
A teljes kivitelezés a tavasszal készül el. - A tetőtéri munkák még idén megkezdődnek, eközben a földszinti tereket tudjuk használni, hiszen idén lesznek még közösségi programjaink, így a Márton-nap, a falukarácsony. Ezek megrendezése után lesz az épület belseje munkaterület - említette Ádovics István.

Az utóbbi hónapokban a kultúrház munkái mellett további két beruházást bonyolított le az önkormányzat, ezek a temetőt és a zártkerti részt érintették. - A temetőben több éves program fejeződött be, a folyamat a kerítés építésével indult el, majd térburkolat, a ravatalozónál előtető létesült. Most a ravatalozó belső felújítása történt meg, vizesblokkot építettünk, ami eddig nem volt, s parkolót is kialakítottunk - sorolta a településvezető. - Mindez a Magyar Falu Program pályázatával támogatott 10 millió forintból valósult meg. Ugyanekkora összeget nyertünk zártkerti munkákra: a korábban kialakított gyümölcsöskertet vadvédő kerítéssel láttuk el, továbbá a zártkerti rész és a falu között 800 méter hosszú útszakasz kavicsozással való javítása történt meg, a csapadékvíz szabad levezetésének megoldásával együtt.

Jeles esemény volt Szentgyörgyváron az immár tradicionális őszi fogathajtó verseny a megyei pontgyűjtő fordulók zárásaként, zalai bajnokavatóval. - Látványos és izgalmas program házigazdái voltunk, 18 fogat vett részt a szabadidőközpontunkban rendezett versenyen. Hagyományosan erre az időpontra lett időzítve a szüretünnepünk, a Szentgyörgyvárért Egyesület civil szervezet rendezésével. Az így összekapcsolt program sokszínű szórakozást nyújtott, a felvonuláson a fogatos verseny szereplői is részt vettek. A Széchenyi Pince borkóstolóval, szőlőfajta bemutatóval várta a vendégeket. A szüretünnepi kultúrprogramok helyszíne is a szabadidőközpont volt, onnan indult, s oda érkezett vissza a falut megjáró menet. Rendezvénysátorban zajlott a műsor, fellépett a sármelléki Tüskevár Táncegyüttes, a Zalaapáti Harmonika­zenekar, sztárven­dégünk volt A jó LaciBetyár - idézte fel az eseményeket a polgármester. 

További Szentgyörgyvár hírek
Szentgyörgyvár 2024. március 13.
Anno hagyományos, ám mégis kivételes eseményre készül Szentgyörgyvár, visszatérve azokhoz az időkhöz, amikor faluhelyen a templom védőszentjének búcsúi ünnepét a legjelesebb napok közt tartották számon.
Szentgyörgyvár 2023. december 12.
Négy év alatt önkormányzati épületek korszerűsítésére mintegy százmillió forintot költhetett Szentgyörgyvár, s nagy összeget fordíthattak utak, járdák és árkok felújítására is. Harmadik alkalommal volt házigazdája a település az országos ér
Szentgyörgyvár 2023. július 18.
Augusztus 10-12. között harmadik alkalommal ad otthont a Margófeszt kulturális napok programjainak Szentgyörgyvár.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.