Hírek
Kulturális értékeiből is látványosan építkezik Várvölgy
Várvölgy 2021. május 18. kedd
 
Sikeres pályázatok segítségével az utóbbi években megszokott léptékű beruházások jellemzik Várvölgy idei fejlődését, mindemellett kap kiemelt figyelmet a helyi kulturális értékek érvényesülésének elősegítése.

Az aktualitásokról Barcza Balázs polgármester elmondta, hogy tart a külsőleg már tavaly rendbe hozott művelődési ház második ütemű rekonstrukciója, melyben a belső terek újulnak meg a Magyar Falu Programban elnyert 25 millió forintból. Az épület funkcióinak bővítését célzóan Hungarikum pályázatot nyújtottak be 4 milliós igénnyel, amiből a helyi értéktár tartalmára kívánják irányítani a figyelmet bemutatóhely kialakításával. Köztük itt kaphat helyet a településen élő Orr Lajos szobrászművész édesapjának festményeiből egy emléktárlat. A településhez kötődő kulturális értékek önkormányzati felkarolásával jelent meg a napokban a helybeli Nagy-Pál Lajos 100 versét tartalmazó Szárnyak nélkül című kötet. A szerző „megkésett gondolatok” bontakozó jeleként tárja költeményeit az olvasók elé, a faluja és lakói iránti szeretettel.

Beruházások terén további színvonalemelést tervez az önkormányzat az óvoda működésében: az intézmény épülete tavaly lett felújítva, újabb pályázati segítséggel az udvar rendezése, új játszótér kialakítása a cél. A Magyar Falu Programban nyert 22 millió forint adott módot a Temető utca teljes szélességben való burkolat felújítására. Elbírálás alatt van a Belügyminisztériumi kiírásra beadott járdaépítési pályázat, melynek sikere esetén a Kossuth utca mentén tudják tovább javítani a gyalogos közlekedés körülményeit. Segítséget nyújtott az önkormányzati hivatali apparátus az egyházközségnek a plébánia épületének felújítását, valamint a templom lábazati falszigetelésének megoldását célzó pályázat elkészítéséhez.

Barcza Balázs hozzátette, hogy bíznak a hagyományos programok idei lebonyolításának lehetőségében, tervezik a gyermeknap szabadtéri megtartását, a kultúrház avatóval együtt a májusfa kitáncolást, s készülnek a nyári rendezvényekre, köztük a Laskafesztiválra, a Rockcirkuszra.

H. Á.

További Várvölgy hírek
Várvölgy 2023. december 12.
Az adventi első lakóközösségi gyertyagyújtással bensőségesen, meghitt környezeti külsőségek mellett lépett az ünnepkörbe Várvölgy.
Várvölgy 2023. szeptember 20.
Szeptember 23-án hagyományőrző szüretünnepét tartja Várvölgy díszes felvonulással, zenés partival.
Várvölgy 2023. augusztus 17.
Idén 16. alkalommal idézték a régi konyhák hagyományát Várvölgyön a tradicionális Laskafesztivál rendezésével.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.