Hírek
Új évszázad kezdődik Várvölgy életében
Várvölgy 2021. december 10. péntek
 
Várvölgy idei programjai jubileumi jegyben, a település fellelhető első írásos említésének 900. évfordulója jegyében zajlottak.

A tradicionális eseményekkel kitekintettek a jubileumi távlatba. Mérföldkőként jegyzett a már múló esztendő, az adventi időszakot meghitt hangulatú hagyományaival éli a település.

- A szokott módon a Templomkert a közös karácsonyváró rendezvényeink helyszíne - mondta Barcza Balázs polgármester. - Ott díszlik a község adventi koszorúja, karácsonyfája és a betlehem. Az ünnepköri vasárnapokon a déli szentmisék után történnek a műsoros gyertyagyújtások, az elsőnél a Várvölgyi Asszonykórus, a másodiknál az Ifjúsági Klub, a harmadiknál a keszthelyi Karmelita Bazilika Kis Szent Teréz kórusa lépett fel, a negyediknél az óvodásaink fognak szerepelni. Nagy öröm volt a Mikulás fogadása, december 5-én koraeste érkezett meg lovas hintón, körbejárta a falut, s minden gyermeknek vitt ajándékot.

A testvértelepülési barátság is erősödött az év végéhez közelítő napok meghittségében átélt látogatással. Várvölgy delegációja az erdélyi Gelence búcsúünnepén vendégeskedett, ajándékul műsort vitt a LongStep Acoustic zenekar. Az utazásra a testvérkapcsolatok fenntartását segítő Bethlen Gábor Alap pályázati támogatásával került sor.

Az elindított idei beruházások lezárultak, a jövő évi fejlesztésekhez már két sikeres pályázati forrás is rendelkezésre áll: belügyminisztériumi támogatással újabb ütemben folytatódhat a Kossuth utcai járdaépítés, a Magyar Falu Program keretében az óvoda udvar megújítása kezdődhet el a tavasszal.

- Ami a jövő évet illeti, azt reméljük, hogy könnyebb lesz. Az új év első közösségi rendezvényeként január 22-én a Vince napi bortúrát szeretnénk megtartani. Bizakodással, optimizmussal tekintve 2022-re, kívánok mindenkinek szeretetteljes boldog karácsonyt, jó egészséget, sikeres új esztendőt - summázta ünnepi gondolatait Barcza Balázs.

Horányi Árpád

További Várvölgy hírek
Várvölgy 2023. december 12.
Az adventi első lakóközösségi gyertyagyújtással bensőségesen, meghitt környezeti külsőségek mellett lépett az ünnepkörbe Várvölgy.
Várvölgy 2023. szeptember 20.
Szeptember 23-án hagyományőrző szüretünnepét tartja Várvölgy díszes felvonulással, zenés partival.
Várvölgy 2023. augusztus 17.
Idén 16. alkalommal idézték a régi konyhák hagyományát Várvölgyön a tradicionális Laskafesztivál rendezésével.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.