Hírek
Zalaapáti helikoni aranyérmes harmonikása
Zalaapáti 2022. május 17. kedd
 
A zalaapáti Pozsegovits Gergely hangszeres játékkal rutinos és sikeres versenyző, a legújabb eredménye pedig az eddigiek koronája.

A keszthelyi Premontrei Szakgimnázium idén végzős diákja a Helikoni Ünnepségen könnyűzenei kategóriában harmonikaszólóval szerzett aranyérmet, s a művészeti találkozó gáláján való szerepésre is lehetőséget kapott.

- A keszthelyi Festetics György zeneiskolában zongora tanszakon kezdtem a zenetanulást, az iskola színeiben vettem részt több minősítő versenyen - mondta a muzsikához való kötődéről az élvonalbeli eredményeket elért diák.

A harmonika ugyancsak kisiskolás korában került közel hozzá, ami nem felváltotta, hanem bővítette nála a zenével való művészetteremtést.

- Velem maradt az az élmény, amit évekkel ezelőtt a Zalaapáti Harmonikazenekar jelentett, amikor először hallottam az 5 muzsikus játékát. - folytatta Gergely. - Így kerültem kapcsolatban a zenekart vezető Németh Lajos bácsival. A tanítványa lettem, ma már tagja vagyok a zenekarának. A Helikonra Lajos bácsi fia, az ugyancsak zenekari tag Norbert segítségével készültem. A játékidő 5 percben volt meghatározva, két művet választottam.

A fellépést heteken át tartó intenzív gyakorlás előzte meg, aztán eljött a nagy nap!

- Bennem volt a versenyizgalom, de éreztem, hogy sokan szorítanak értem. A nézőtéren ott voltak a szüleim, a Lajos bácsi és a Norbert, sok diáktársam az iskolából. Játék közben rápillantottam a zsűrire. Igen jó érzés fogott el, amint úgy láttam, hogy szórakoztatom őket, tetszik a játékom. Nagyon örültem az ünneplő tapsnak, sok dicséretet kaptam. Az eredményhirdetésre a zárónapi délelőttig kellett várni. Az elért arany minősítéssel együtt felejthetetlenek a zsűriben helyet foglaló Boros Csaba, a Republik basszusgitárosának szavai. Azt mondta, hogy szuggesztív, figyelmet vonzó a játékom. Meglepetésként ért a hír, hogy a gálán is felléphetek. Ajándék volt ez, ugyancsak nagy izgalommal. Kiállni egyedül a sportcsarnok színpadára, a zsúfolásig telt lelátó elé. Ugyanazt a két számot adtam elő, amit a versenyen. Ilyen nagy közönség előtt még soha nem játszottam…

Gergely jövőbeni terveiben is élvonalban szerepel a harmonikajáték.

- Egy évig még folytatom a gimnáziumban való tanulást a technikusi képzésen. Utána szeretnék Budapestre menni két éves harmonikaiskolába, s vágyam, hogy elvégezzen majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemet.

Az iskolai szünidőben is egyre többször veszi nyakába Gergely a szeretett hangszerét. Jönnek a nyári muzsikus programok, a fesztiváli szezon, a Zalaapáti Harmonikazenekarral való sűrű fellépések időszaka következik.

Horányi Árpád

További Zalaapáti hírek
Zalaapáti 2024. május 8.
Pályázati támogatásokkal megalapozottak Zalaapáti idei fejlesztései, a közéletet pedig színes rendezvények pezsdítik.
Zalaapáti 2024. február 14.
Gálaműsorral ünnepelte megalakulásának huszadik évfordulóját a zalaapáti Boróka Táncegyüttes.
Zalaapáti 2023. december 12.
Anyagiakban az elmúlt bő két évtized legszűkebb esztendejét zárja idén Zalaapáti önkormányzata.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.