Hírek
Bokréta díszíti két évtizede Bókaháza ünnepnapjait
Bókaháza 2021. július 20. kedd
 
Idén 20 esztendős fennállását ünnepli a bókaházi Bokréta Hagyományőrző Egyesület, a napokban társművészeti csoportok meghívásával együtt gálaműsort adtak a jubileumi születésnap jegyében.

- A csoport sokféle értéket hordoz - summázott Lóth Eszter, a település polgármestere. - Dalos kedvűekből jött létre széles korosztályi körből, a 15-20 fő körül mozgó tagság óvodás korúaktól nagyszülőkig minden generációt képvisel. Tuboly Józsefné pedagógus vezetésével műfajt tekintve is sokszínű a tevékenységük: énekelnek népdalokat, ketten játszanak citerán, ők a zenei kíséretet adják, előadnak színdarabokat is. Fellépnek a helyi rendezvényeinken, de vendégszerepelnek is a környékben. Részt vesznek versenyeken, többször szereztek arany minősítést, fémjelet adva településünk kultúrájának is. Méltán külön büszkeség az a korábbi találkozó, mely módot adott arra, hogy Zala megyét képviselve bemutatkozhattak Budapesten a Nemzeti Színházban. Ez rendkívüli élményt, s elismerést jelentett. Igazi közösséget alkotnak, tartanak bensőséges programokat, névnapokat ünnepelnek meg együtt. Az egyesületen belül működik kézimunka szakkör 6-7 fővel, ők heti rendszerességgel jönnek össze, s dolgoznak közösen.

A születésnap jubileumi gálájára 6 vendég együttest hívtak meg, kórusokat, népdalköröket. A háziak lófogatos utazással mutatták be nekik a települést, majd ajándékműsorral, közös fellépéssel ünnepeltek.

Lóth Eszter elmondta még, hogy a Bokréta a gondozója a helyi értéktárnak is, fellépő­ruhájukkal pedig viselettörténeti hagyományt őriznek. Az önkormányzat Hungarikum Pályázatot nyújtott be, a támogatás segítségével tervezik a fellépő ruhatár megújítását. Bókaháza soron következő ünnepe lesz augusztus 14-én a Falu- és Sportnap, a rendezvényen avatják fel a temetői domboldal újjáépített partfalát. A kultúrprogramnak sztárvendégei is lesznek: Leblanc Győző és Tóth Éva, Varga Feri és Balássy Betty ad műsort. Augusztus 20-ána falu kemencéjében sütnek majd kenyeret, a 20 éves Bokréta művészeti közösség ott a pékmesterség szerepében vesz részt más segítőkkel közösen.

H. Á.

További Bókaháza hírek
Bókaháza 2024. május 8.
A rendezett környezet lelki nyugalmat ad, az erre való igény munkára serkent. Bókaháza közéletét a település építése, szépítése iránti kívánalom és az érte való törekvés jellemzi.
Bókaháza 2023. november 15.
Fákat ültettek, kirándultak, idősek köszöntésére, téli ünnepekre készülnek a bókaháziak.
Bókaháza 2023. szeptember 20.
Családi Fesztivál rendezésével búcsúztatták a nyarat Bókaházán, a falu közössége már Szent Mihály napjának búcsúünnepére készül.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.