Hírek
Húsvétra hangolt tavaszi zsongás Bókaházán
Bókaháza 2022. április 26. kedd
 
Ünnepre hangoló programokkal indult a tavaszi közélet Bókaházán, kreatív gyermekfoglalkozásokat és húsvéti vásárt tartva.

Tavaszi zsongás címmel két közösségi rendezvényre is sor került a húsvét előtti hetekben. Lóth Eszter polgármester minderről elmondta, hogy kézműves műhelyfoglalkozáson gyermekek alkottak húsvéti díszeket, majd az ünnepre hangolódást egy vásár is pezsdítette, ahol a kínálatban ott voltak a Bokréta Hagyományőrző Egyesület saját készítésű dekorációi, továbbá termelői körökből a húsvéti asztalra illő termékek.

A település arculata is formálódott az utóbbi hetekben: az Újfalusi patak környezetében pihenőpark készült el húsvétra, s ott állították fel a régről ereklyeként őrzött Nepomuki Szent János szobrot. Az értékmentéshez tartozik, hogy a szobor egy régi kőkeresztből fennmaradt, 1874-es évszámot viselő restaurált talapzaton lett elhelyezve.

Előre tekintve a településvezető beszélt arról, hogy az önkormányzat pályázatokkal alapozta meg az idei fejlesztéseket. Elnyert TOP-os támogatással a déli községrészen több utcát érintően sor kerül a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítására a nyílt árkok betonburkolásával. Továbbá belügyminisztériumi pályázati segítséggel és önerős kiegészítéssel járdát újítanak fel a Kossuth utcában, járda épül a Rákóczi utcában. A Magyar Falu Programban nyert pénzből elkészül egy új játszótér a nyárra. További két pályázat van elbírálás alatt ugyancsak a Magyar Falu pénzalapot célozva. A várt anyagi forrásból tervezik a többfunkciós községháza bővítését, az épület ad helyet a polgármesteri hivatalnak, a könyvtárnak, s kulturális közösségi célokat is szolgál. Várnak továbbá segítséget a temetőben aktuális munkák folytatásához, új kerítést szeretnének építeni.

H. Á.

További Bókaháza hírek
Bókaháza 2024. május 8.
A rendezett környezet lelki nyugalmat ad, az erre való igény munkára serkent. Bókaháza közéletét a település építése, szépítése iránti kívánalom és az érte való törekvés jellemzi.
Bókaháza 2023. november 15.
Fákat ültettek, kirándultak, idősek köszöntésére, téli ünnepekre készülnek a bókaháziak.
Bókaháza 2023. szeptember 20.
Családi Fesztivál rendezésével búcsúztatták a nyarat Bókaházán, a falu közössége már Szent Mihály napjának búcsúünnepére készül.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.