Hírek
Közösségi napjait éli Bókaháza
Bókaháza 2022. július 20. szerda
 
A környezet iránti igényesség és az alkotói kedv jellemzi Bókaháza közéletét, amibe a hagyománytisztelet hozott idén is újdonságokat.

A napokban nyílt meg az a kiállítás, aminek darabjai a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) által indított ASZAKKÖR programhoz való csatlakozás révén készülhettek el. Lóth Eszter polgármester elmondta, hogy 5 fő jelentkezett a meghirdetett kézműves kurzusra, ahol hímzési ismereteket sajátíthattak el. A résztvevők a kapott oktatófilmek segítségével fél éven át ismerkedtek a díszítő­művészeti kézi­munká­zással. Az elkészült darabok község­házán rendezett tárlatát Matyasovszky Margit, az NMI Zala megyei igazgatója nyitotta meg, a látnivalók július végéig várják az érdeklődőket.

A Bokréta Hagyomány­őrző Egyesület idén első alkalommal két napos program keretében idézte fel a hajdani főzés és a szíveslátáshoz tartozó régi borozgatás szokásait. A rendezvénypavilonban tradicionális receptek szerint készültek ételek, volt sajtkészítési bemutató, bormustra, a gyerekek népi játékok körében találtak szórakozást.

Július 22-én egy kora esti családi piknik keretében tartják meg az Újfalusi patak mentén kialakított park avatóünnepségét, ezúttal kerül sor az ott felállított Nepomuki Szent János szobrának felszentelésére is Cséry Gergő plébános szolgálatával. Augusztusi nagy közösségi esemény lesz a 6-án sorra kerülő falunap sportrendezvényekkel, kulturális szórakoztató műsorral, bállal.

H. Á.

További Bókaháza hírek
Bókaháza 2024. május 8.
A rendezett környezet lelki nyugalmat ad, az erre való igény munkára serkent. Bókaháza közéletét a település építése, szépítése iránti kívánalom és az érte való törekvés jellemzi.
Bókaháza 2023. november 15.
Fákat ültettek, kirándultak, idősek köszöntésére, téli ünnepekre készülnek a bókaháziak.
Bókaháza 2023. szeptember 20.
Családi Fesztivál rendezésével búcsúztatták a nyarat Bókaházán, a falu közössége már Szent Mihály napjának búcsúünnepére készül.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.