Hírek
Sportos Családi nap Esztergályhorvátiban
Esztergályhorváti 2023. július 18. kedd
 
Immáron négyéves hagyomány a Családi nap rendezése Esztergályhorvátiban, ezúttal elsőként futballmérkőzéssel is összekötötték az eseményt.

- Az iskolai szünetet követő első vasárnap egy közös programot szervezünk minden korosztálynak, étel-ital kínálattal - summázta a találkozót Brunner Tibor polgármester, sorolva: kézműves áruk vására, ugrálóvár és egyéb szabadtéri játékok, lufihajtogatás, csillámtetoválás, élőzene pezsdítette a hangulatot, műsort adtak az óvodásaink, s most 13 év után visszahoztuk az „Újra a pályán” csoport szervezésében a labdarúgást. Összeállt az alkalmi öregfiúk csapatunk, s Zalavár szeniorjaival került sor a mérkőzésre.

A programok iránt nagy volt az érdeklődés, ez annak is köszönhető, hogy a meghívót az összes lakóhoz eljuttatta az önkormányzat.

- Minden közösségi eseményre szólóan így teszünk - hangsúlyozta a polgármester. - A faluban 180 lakott ingatlan van, házhoz visszük az értesítést. A Családi napunk nagyon kedvelt, öröm, hogy magas nálunk a gyermeklétszám beköltözéseknek és születéseknek köszönhetően egyaránt. Településünknek 470 lakója van, 70 fő 18 éven aluli. Fontos, hogy a közéletben legyen igényes kulturális tartalom, erre éppen olyan igény van, mint a fejlesztésekre.

Brunner Tibor beszélt arról, hogy nemrég megújult a kultúrház, az utak rendbetétele a Magyar Falu Program támogatásával beruházási programként szerepel. Nemrég két utca kapott új aszfaltréteget, járdaszakaszt újítottak fel, a nem szilárd burkolatú utakon önerőből végzik a szükséges helyreállításokat. Temetői partfal épült, falubuszt szereztek be, tart egy közösségi tér kialakítása.

Újabb nagy rendezvényre a nyárutón készülődnek majd, szeptember 9-én az ugyancsak 4 esztendős hagyomány szerinti Szüreti Fesztivált rendezik.

Horányi Árpád

További Esztergályhorváti hírek
Esztergályhorváti 2024. április 18.
Nem csak lakóhelyet, hanem igazi otthont is jelent Esztergályhorváti a faluban élőknek. Ezt alapozza meg a közösségi programok rendezésére, a fejlesztésekre, a gondoskodásra koncentráló önkormányzati munka.
Esztergályhorváti 2023. október 18.
Pályázattal támogatott önkormányzati épület felújítása, a rendezvénypark folytatódó fejlesztése, a nemrég lezajlott hagyományos szüret­ünnep és az első alkalommal rendezett lecsófesztivál adta élményekkel frissülő közélet jellemzi Esztergál
Esztergályhorváti 2022. szeptember 19.
A gyarapodás, a hagyomány és a közösségépítés jegyében tartott hármas ünnepet Esztergályhorváti.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.