Receptek
Csokoládéba mártott mogyorós -mandulás korongok
Kategória: Desszert - édesség
Elkészítési idő: Kb. 1 óra
Hozzávalók:
  • 12 dkg vaj
  • 30 dkg kristálycukor
  • 15 dkg cukrozott narancshéj
  • 10 dkg pirított mogyoró és mandula, durvára vágva
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg liszt
  • 20 dkg pirított mogyoró és mandula vegyesen durvára őrölve
  • 10 dkg 70%-os olvaszott étcsokoládé

kikenéshez

  • zsír vagy vaj
Elkészítése:

10 dkg vajat cukorral, narancshéjjal, a durvára vágott magvakkal és a tejszínnel állandó kevergetés közben felforraljuk.

Azután a tűzről lehúzzuk, a lisztet és az őrölt magvakat belekeverjük. A masszát lehűtjük és a zsírral megkent vagy sütőpapírral bélelt sütőlapra, kiskanál segítségével diónyi halmokat rakosgatunk egymástól 3 ujjnyi távolságra.

A halmokat kissé szétlapítjuk, majd 180 C-os sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még langyosan lapáttal felszedjük és lefelé fordítva rácsra tesszük. Amikor a korongok kihűltek az olvaszott csokoládéval bevonjuk.

Receptajánló
Receptkategóriák
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.