Receptek
Lekváros bukta
Kategória: Desszert - édesség
Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:

  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 tk vanília paszta vagy 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • 1 cs. szárított élesztő
  • 5 dkg vaj
  • Töltelék: - 15 tk sűrű szilvalekvár (kb. 18 dkg)

Tetejét lekenni:

  •  1 tojássárga + 1 tk víz
Elkészítése:

Az egész tojást, a meglangyosított tejet és a vanília pasztát a mixer táljába öntjük. Megszórjuk 1 bő csipet sóval, majd a rászitáljuk a lisztet. Erre rászórjuk a cukrot és a szárított élesztőt. A dagasztóhoroggal elkezdjük összedolgozni a tésztát, és amikor már a tészta összeállt, több részletben hozzáadjuk az olvasztott és kihűtött vajat, mindig megvárva, hogy az előzőt beledolgozza a gép. (A tej mennyisége változhat a tojás nagyságától és a liszt minőségétől függően.) Dagasztás után lezárjuk a gépet, majd a tésztából cipót formálunk és kelesztőtálba tesszük. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával és duplájára kelesztjük.

Receptajánló
Receptkategóriák
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.