Receptek
Rumos aszalt szilvával töltött karajtekercs
Kategória: Főétel
Hozzávalók:
  • kb. 1 kg csont nélküli karaj
  • 30-40 dkg darált hús
  • 20 dkg aszalt szilva, apróra vágva
  • fél dl rum,
  • fokhagyma - 3 gerezd
  • 1 kis csokor petrezselyem. 

A körethez rizs és petrezselyem vagy más, általunk kedvelt köret.

Elkészítése:

Az aszalt szilvát meglocsoljuk a rummal és hagyjuk egy éjszakát állni (másnapra felszívja az összes rumot a szilva)

A húst egy éles késsel csigavonalban nagy lappá nyitjuk. Húsklopfolóval kb. fél cm vastagra veregetjük. Sózzuk, borsozzuk.

A darált húst összekeverjük a zúzott fokhagymával, a finomra vágott petrezselyem zöldjével, sózzuk, borsozzuk.

Az ízesített darált húst az előkészített karajra kenjük, majd rászórjuk az aszalt szilvát is. Feltekerjük, mint a bejglit. 

Receptajánló
Receptkategóriák
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.