6 főre
A húst lebőrözöm kicsontozom és vékony csíkokra vágom.
A gombákat nagyobb kockára vágom, ha fagyasztott, felengedés nélkül használom.
A kolozsvári szalonnát felaprítom és a zsíron kissé megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és megdinsztelem. Felöntöm a borral, rádobom a felaprított gombát, rászórom a fűszereket és tovább párolom. Pár perc után hozzáadom a húst beleöntöm a konyakot, sózom és a hús puhulásáig fedő alatt főzöm.Ha megfőtt a hús a tejszínt elkeverem a keményítővel és hozzá öntöm a húshoz, megforralom. Ha szükséges vízzel hígítom és sózom.
Galuskával vagy kifőtt tésztával tálalom.
Hargitai Beáta
cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819
Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890
Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922