Májgombóchoz:
Mint az köztudott a jó húsleves egyik titka, hogy lassan kell főzni, 3-4 óra míg elkészül, a másik pedig, hogy minél többféle zöldséggel készüljön. Nálam egy jókora vadcsont volt, ami nem a klasszikus csirkecsont, de az ízéből ez semmit nem vett le. Tudom, hogy a szarvascsontból ritkán szoktak húslevest készíteni, de én ezúttal egy vadpörkölt készítés során maradt húsos csontot használtam fel. Volt benne persze zöldség bőségesen, végül a kész húslevesbe jöhet a májgaluska. Zsemlével készül a májgombóc, természetesen teljes kiőrlésű zsemlét használtam hozzá.
A húsleveshez érdemes nagyobb edényt választani, hiszen a sok zöldség meg hús így is sok helyet elvesz én egy 15 literes edényt használtam.
Hideg vízbe felteszem főni a húst, felforralom, lehabozom, majd lassú, takarék lángra teszem és a végéig így marad majd. Ekkor mehetnek bele a zöldségek és a só is. A leveskocka elhagyható, de kicsit intenzívebb ízt ad neki, ebben az esetben a sóval óvatosan nehogy elsózd. A többi fűszer is mehet bele, a borsot teatojásba teszem, mert később senki nem szeretne majd ráharapni, ezzel a megoldással viszont könnyen eltávolítható a végén. Szerecsendióból kevés kell, kb. 3-4 csipet.
Hargitai Beáta
cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819
Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890
Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922