Mi kell egy jó salátához? Friss, kitűnő minőségű zöldség, esetleg gyümölcs és egy egyszerű dresszing. Nem kell túlbonyolítani. A hangsúly a minőségen van.
Hogy miből készülhet saláta? Itt széles a paletta, és természetesen ez is szezonfüggő. Nyáron, finom édes paradicsommal, ízletes paprikával, bármilyen saláta elkészíthető. De ilyenkor, tavasszal, amikor talán csak a méregdrága koktélparadicsomoknak van valamilyen íze, más fortélyokhoz kell folyamodnunk. Nálam ilyenkor mindig gyümölcsök is kerülnek a salátába. Ez lehet, alma, körte, füge, gránátalma...És abszolút favorit a körte: kitűnő kombináció a saláta-körte-kecskesajt, akár nyers, akár grillezett körtével. Ez a mai saláta is gyümölcsökkel készült, éspedig almával és kivivel. Igazán érdemes kipróbálni, csodás ízkombináció.
A salátát tépkedjük tetszőleges darabokra, a hagymát vágjuk nem túl vékony csíkokra, a sárgarépát reszeljük le. Az almát és kivit hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra, a kígyóuborkát hámozatlanul szintén vágjuk kockára. Egy kivit vágjunk szeletekre a saláta díszítésére. A dresszinghez az olajat és az ecetet egy jól záródó üvegben rázzuk össze. Ez a legegyszerűbb módja szerintem a dresszingkészítésnek. Keverjük össze az előkészített zöldségeket és gyümölcsöket, a salátát sózzuk meg, daráljuk rá a borsot, keverjük össze a dresszinggel és szórjuk meg a magvakkal. Díszítsük kiviszeletekkel.
Forrás: relaxotour.blogspot.hu
Hargitai Beáta
cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819
Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890
Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922