Hírek
Látványos munka, tartalmas kultúrélet Szentgyörgyváron
Szentgyörgyvár 2023. december 12. kedd
 
Négy év alatt önkormányzati épületek korszerűsítésére mintegy százmillió forintot költhetett Szentgyörgyvár, s nagy összeget fordíthattak utak, járdák és árkok felújítására is. Harmadik alkalommal volt házigazdája a település az országos ér

Az idei nagyberuházás során a polgármesteri hivatal és a vele egy fedél alatt lévő önkormányzati lakás újult meg. Ádovics István polgármester elmondta, hogy a Magyar Falu Prog­ram pályázaton elnyert 30 millió forint támogatásból az épület új tetőt kapott, elvégezték a falszigeteléseket, cserélték a nyílászárókat, a hivatali helyiségek fűtő-hűtő klímaberendezéssel lettek felszerelve. A bérlakás belső felújítását 1,5 milliós önerővel finanszírozta az önkormányzat, ott meghagyták a gázüzemű fűtést.

Ádovics István visszatekintett arra, hogy a nyáron immár harmadik alkalommal adtak otthont a Margófeszt három napos kulturális programnak. Négy helyszínen mintegy félszáz esemény zajlott le a művészetek számos műfajában, azokon naponta több mint ezer érdeklődő vett részt. A tradicionális szeptemberi fogathajtó verseny idén csak a futamok lebonyolítására korlátozódott a helyi ménes tulajdonosának szervezésében. Anyagi nehézségek miatt az önkormányzat kísérőrendezvényekről ezúttal nem tudott gondoskodni. A két évtizede hagyományos Márton- napot a művelődési házban újbor áldással, a Zalaapáti Harmonika Zenekar koncertjével, libavacsorával, bállal együtt tartották meg a szentgyörgyváriak.

- Decemberben advent harmadik hétvégéjének szombatján tartunk ünnepi rendezvényt a művelődési házban, közös gyertyagyújtással. Ezzel együtt rendezzük meg az idősek napját, tiszteletükre gyermekek adnak műsort, karácsonyi ajándékul vásárlási utalványokat adunk át aranykorú lakóinknak. Ekkor köszöntjük az idén született szentgyörgyváriakat is, szüleik pénzadományt vehetnek át, ezzel segítjük a karácsonyra való családi készülődést - sorolta az év hátralévő eseményeit Ádovics István.

Horányi Árpád

További Szentgyörgyvár hírek
Szentgyörgyvár 2024. március 13.
Anno hagyományos, ám mégis kivételes eseményre készül Szentgyörgyvár, visszatérve azokhoz az időkhöz, amikor faluhelyen a templom védőszentjének búcsúi ünnepét a legjelesebb napok közt tartották számon.
Szentgyörgyvár 2023. július 18.
Augusztus 10-12. között harmadik alkalommal ad otthont a Margófeszt kulturális napok programjainak Szentgyörgyvár.
Szentgyörgyvár 2023. május 16.
Jelentős fejlesztésekkel formálódik Szentgyörgyvár arculata, nemrég a községháza felújítása kezdődött el.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.