Hírek
Templomának búcsúi ünnepére készül Szentgyörgyvár
Szentgyörgyvár 2024. március 13. szerda
 
Anno hagyományos, ám mégis kivételes eseményre készül Szentgyörgyvár, visszatérve azokhoz az időkhöz, amikor faluhelyen a templom védőszentjének búcsúi ünnepét a legjelesebb napok közt tartották számon.

- Szándékunk, hogy visszaállítsuk a Szent György napi búcsúünnepet. Ennek idei méltó rendezése érdekében a Hungarikum-pályázatra nyújtottunk be támogatási igényt, s kétmillió forinton felüli összeget nyertünk - mondta el Ádovics István polgármester. - Április 28-án kerül sor a rendezvényre, de nem csak az aznapi eseményekkel szeretnénk emlékezetessé tenni ezt az ünnepet. Elkészül addigra egy kiadvány a templomunk történetéről, a Szent György legendáról dr. Bilkei Irén zalai levéltáros munkájával. Ez egy sorozat újabb darabja lesz, folytatásaként a települési értéktárban szereplő kiadványainknak, melyekben ott van már a szentgyörgyvári hegyről, a községbeli lipicai ménesről szóló ismertető. Készíttetünk továbbá kerámia házszámtáblákat utcanév felirat és a településünk szimbóluma együttes megjelenítésével, mind a 155 házingatlan tulajdonos részére. Az iskolás gyermekek körében rajzpályázatot hirdettünk, s a búcsúi ünneppel együtt tartjuk meg a már hagyományos elszármazottak találkozóját, mintegy 50-60 fő érkezésére számítva.

A rendezvény 28-án 14 órakor kezdődik szentmisével, ezt követően mutatják be az újonnan megjelenő kiadványt, a kultúrházban nyitják meg a rajzpályázati munkák kiállítását, s tartják meg az eredményhirdetést. Majd műsort ad a Megarox Társulat, a nap táncházzal zárul. A gyerekeket alkalmi játszótér várja ugrálóvárral és egyebekkel. Ádovics István elmondta még, hogy kiemelt nyári rendezvényként június 29-ére tervezik a családi sportnap megtartását, továbbá készülnek a településen már honos, augusztus közepén esedékes Margófeszt kulturális programsorozat házigazda szerepére.

H. Á.

További Szentgyörgyvár hírek
Szentgyörgyvár 2023. december 12.
Négy év alatt önkormányzati épületek korszerűsítésére mintegy százmillió forintot költhetett Szentgyörgyvár, s nagy összeget fordíthattak utak, járdák és árkok felújítására is. Harmadik alkalommal volt házigazdája a település az országos ér
Szentgyörgyvár 2023. július 18.
Augusztus 10-12. között harmadik alkalommal ad otthont a Margófeszt kulturális napok programjainak Szentgyörgyvár.
Szentgyörgyvár 2023. május 16.
Jelentős fejlesztésekkel formálódik Szentgyörgyvár arculata, nemrég a községháza felújítása kezdődött el.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.