Hírek
A vonyarcvashegyi Lido Strand a Balaton legjobb strandja 2022-ben
Vonyarcvashegy 2022. július 20. szerda
 
A Balatoni Szövetség által tradicionálisan idén is meghirdetett Kék Hullám Zászló 2022. évi strandminősítési versenyén a vonyarcvashegyi Lido Strand az összes balatoni strand közül a legmagasabb pontszámot kapta.

A Kék Hullám Zászló 5 csillagos fokozatát így a legmagasabb, superior szinten érte el a település fürdője, s ezzel a Balaton legjobb strandja minősítést szerezte meg. Kiemelt értékelést kapott a bíráktól a közvetlen közeli, nagy befogadó képességű ingyenes parkoló, a nívós, sokoldalú gyermekbarát szolgáltatás, a vendéglátóhelyek magas minőségi színvonala. A minap Révfülöpön megtartott díjátadó rendezvényen Vonyarcvashegy strandja a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága által alapított, a környezeti-nevelési szempontok szerinti értékelés alapján elnyerhető Zöld Béka különdíjban is részesült. A megmérettetésbe a Balaton több mint 100 strandja közül 45 nevezett, szoros volt a verseny: 28 került az 5 csillagos élvonalba, közülük lett Vonyarcvashegy az első helyezett.

- Hálás köszönetet érdemel Simonné Nemes Ibolya strandvezető, Szekeres Szabolcs községgazda, a Településüzemeltetési Csoport kollektívája és mindenki más segítő, akinek a munkája hozzásegítette a településünket a díjak elnyeréséhez - hangsúlyozta Pali Róbert polgármester. Hozzátette: - Strandunkra nem csak nyári élményhelyként tekintünk, a fejlesztésekkel arra is törekszünk, hogy több generációs, a látogatóknak egész évben élménygazdagságot nyújtó találkozási, rekreációs központként működjön.

A védjegyek jelzésértékűek

A bírálatban a Balatoni Szövetség partnereiként működtek közre a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Balatoni Turizmus Szövetség, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársai, a Nők a Balatonért Egyesület, valamint a Balatoni Kör képviselői. A bizottság a strandok kényelmi, szolgáltatási, megjelenési, családbaráti, sportolási és számos egyéb szempont szerint végezte a minősítést. A hitelességre egységes pontrendszer alkalmazásával, sokoldalú szakmai képviselettel végzett szemrevételezés a garancia, a védjegyeknek a vendégek számára fontos jelzésértékük van.

A kulturális kínálat új eleme az Érték Vagy! évad.

- Az Imre Sándor Szeretetszínház és SzínMűHely első nyári tábora július 4-én vette kezdetét több mint 40 fő részvételével - emelte ki a polgármester. - A SzínMűHely gyermekei és a társulat tagjai mellett a Veszprém Megyei ÉFOÉSZ SzögletesKerék Színház Tapolca 12 sérült felnőtt színésze együtt készül az Érték Vagy! évad nyári előadásaira. A tábornak és a SzínMűHelynek Szabad­téri Szín­padunk ad otthont, melyet az utóbbi hónapokban önkormányzati önerőből, pályázati összegből renováltunk. A szakemberek mellett a Település­üzemel­tetési Csoportunk és a szeretetszínház tagjai is részt vettek a felújításban. Az elektromos hálózat cseréje, korszerűsítése történt meg. Megújultak a vizes­blokkok. A padok és a falfelületek javítva és festve lettek. Az épület új táblákat kapott.

A kiváló strandolási lehetőségek mellett mindez hozzájárul a nívós körülmények közti minőségi szórakoztatáshoz. Az Érték vagy! évad megnyitóján a minap az Imre Sándor Szeretetszínház nagy sikerrel, telt házas közönség előtt mutatta be a Padlás című musicalt a Balaton-parti szabadtéri színpadon. Ugyanott, 20-án a Pannon Várszínház vendégszerepel 21 órától a Hotel Menthol című musical előadásával, majd 23-án az Imre Sándor Szeretetszínház a Valahol Európában című musicalt, 24-én pedig az Oscar című darabot mutatja be.

A művelődési ház július 22-24. között ad otthont a Gyöngy Gyógyító Falu egészségügyi napoknak, mely előzetes kihelyezett ráhangoló mozgásprogrammal indul 22-én 14 órától a strandon. A résztvevőket ünnepélyes megnyitón köszönti a művelődési házban Pali Róbert polgármester, majd zenés estét adnak A dal szárnyán címmel az Imre Sándor Szeretetszínház növendékei. Az egészségfoglalkozások körében alternatív gyógy­módokról szóló előadások hangzanak el, az érdeklődők meditációkon, test- és léleképítő gyakorlatokon vehetnek részt.

Kezdődik a 29. Vonyarci Boros Forgatag

Tradicionális, nagyszabású esemény lesz július 27-31. között, a 29. Vonyarci Boros Forgatag.

A rendezvénytéren sorra kerülő programot 27-én 19 órakor nyitja meg Pali Róbert polgármester és dr. Brazsil József, a Da Bibere Zalai Borlovagrend elnöke. Boros nótákat játszik a Zalaapáti Harmonikazenekar, azt követően Keresztes Ildikó ad akusztik koncertet, 22 órától pedig a Fair együttes gondoskodik a vendégek zenés szórakoztatásáról. A borozás színes kulturális programjai kézműves kirakodó vásár és gasztronómiai kínálat mellett minden nap 19 órakor kezdődnek, Farkas Gergő, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művésze vezetésével.

Vendégszerepel a hévízi Happy Dixieland Band, rock­abilly koncertet ad a Tom White and the Mad Circus, lesz tűztánc show. Pezsdíti a hangulatot a keszthelyi Boombatucada dobegyüttes, 29-én a Don Lázi Swingtet és Szulák Andrea lép fel. Koncerteznek a bormurin az azzal egyidőben zajló Vonyarcvashegyi Fúvószenekari Találkozó résztvevői: a házigazda Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar Kiss Tamás karnagy vezetésével, Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara Hégely Ákos vezényletével, valamint a sárvári koncertfúvósok Szélesi Attila dirigálásával. A zárónap fellépője a Kanizsa Big Band és a Mango Rise lesz. A késő esti órákban zenél a Silver Band, a Helios együttes, lesz disco Dj. Szunyoggal.

Augusztus elején az Imre Sándor Szeretetszínház a tapolcai Szögletes Kerék társulattal Vonyarcvashegyen újabb színjátszó tábort rendez, annak keretében 4-én a Palacsintás király című zenés mesejáték, 5-én a Hamupipőke, 6-án pedig a Dzsungel könyve kerül színre.

Két jeles sportesemény is lesz hamarosan, július 23-24-én a Balaton Beach Rugby mérkőzésnek ad helyet Vonyarcvashegy, augusztus 5-7. között pedig a Nemzeti Strandkézilabda Döntőt rendezik a településen. A helytörténelmi halászlegenda jegyében hagyományos, idén XXVII. 40 halász emléknapokat augusztus 5-6-án rendezik meg a már tradicionális programokkal a strandon és a község halász emlékhelyein. Az ezt követő hetekben is további színes programkínálat várja a Vonyarcvashegyre látogatókat.

Horányi Árpád

További Vonyarcvashegy hírek
Vonyarcvashegy 2024. március 13.
A korai tavaszodás korai szépítkezést hozott Vonyarcvashegy életébe, de jól hasznosultak azok a korábbi fejlesztések is, amik a Lido strand négy évszakos szolgáltatásait biztosítják.
Vonyarcvashegy 2024. február 14.
A Nemzeti Művelődési Intézet Zala Vármegyei Igazgatóságával együttműködve nagyszabású kulturális találkozóra készül Vonyarcvashegy, az önkormányzat az április 27-én sorra kerülő rendezvény előkészítését már a múlt évben elkezdte.
Vonyarcvashegy 2023. december 12.
Az adventi koszorú gyertyáihoz négy égtáj települési képviselete érkezett meg az ünnepkör első vasárnapján Vonyarcvashegyre.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.