Hírek
Ősz, tél Vonyarcvashegyen színes programokkal
Vonyarcvashegy 2022. november 15. kedd
 
Az év hátralévő hónapjaiban a hagyományok és az ünnepek megélésére adnak módot Vonyarcvashegy közösségi programjai.

November 19-én a rendezvénytéren kerül sor a tradicionális Vonyarcvashegyi Kolbászoló Disznótoros és Kolbásztöltő Versenyre, majd az adventi ünnepkör programjai kínálnak meghitt hétvégéket. Advent első vasárnapját Vonyarcvashegy 3 szomszédos településsel együtt köszönti a községháza előtti téren, közös gyertyagyújtással. Ekkor avatják fel ott a betlehemi szoborcsoportot. Az ünnepkör mind a 4 hétvégéjén, szombaton és vasárnaponként 16-20 óra között zajlanak a karácsonyi várakozás eseményei a polgármesteri hivatalnál, kedvezőtlen időjárás esetén a művelődési házban. Lesz közös karácsonyfa díszítés, kirakodó vásár forralt bor, tea és pogácsa kínálat mellett, valamint kézműves játszóház a Varázshangok Egyesülettel gyermekes családoknak. Helyi művészeti közösségek adnak műsorokat: így az Imre Sándor Szeretet­színház Vonyarc­vashegy SzínMűHely tagjai, a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvós­zenekar, a Vonyarc­vashegyi Énekkar, s vendégművészek is szórakoztatják majd a közönséget. Egyik hétvégén lesz jótékonysági sütivásár az óvoda javára.

November 3-án és 4-én a művelődési ház adott otthont a LélekTánc - „A Színház és a Képzőművészet közös keringője” című társ­művészeti műhelynek, amelyben a nagyközség, a Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány és az Imre Sándor Szeretet­színház működik együtt, a közös alkotás lehetőségét biztosítva ifjú színészeknek és értelmi fogyatékossággal élő képzőművészeknek. A különleges társművészeti együttműködés keretein belül a két szervezet értelmi fogyatékossággal élő képzőművészeknek és színművészeknek szervezett közös műhelymunkát, melynek vezetői Bartokos Tamás színházigazgató és Pető Hunor, Munkácsy-díjas képzőművész voltak.

A Lámpás ’92 Alapítvány Varga Zoltán elnök vezetésével három évtizede több száz fogyatékossággal élő ember lakhatását, foglalkoztatását, művészeti képzését, valamint rászoruló gyermekek ellátását teszi lehetővé családias környezetben.

Tavasszal az Érték Vagy! program keretében találkozott először a két szervezet, ahol Példakép-Példaképp Díjat kapott az Imre Sándor Szeretet­színház Vonyarc­vashegy. A díjat a Lámpás ’92 Alapít­vány fogyatékossággal élő kézművesei alkották meg. Az őszi műhelymunkát téli és tavaszi együttműködések, próbák követik majd és 2023 nyarán egy egyedülálló premieren mutatják be a közös művészeti performanszot. Az esemény védnöke Nagy Bálint országgyűlési képviselő, államtitkár volt.

A LélekTánc esemény fővédnöke Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár, aki Vonyarc­vashegyen jelentette be: tizenötmilliárd forintos pályázatot hirdet a kormány, amelyből Magyarország kevésbé fejlett régióiban civil, egyházi és önkormányzati fenntartású intézmények úgynevezett támogatott lakhatást és hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat alakíthatnak ki fogyatékossággal élő emberek számára.

Az aktuális programokról részletesen tájékozódhatnak olvasóink a vonyarcvashegy.hu és a Vonyarcvashegy INFOfacebook oldalon.

További Vonyarcvashegy hírek
Vonyarcvashegy 2024. március 13.
A korai tavaszodás korai szépítkezést hozott Vonyarcvashegy életébe, de jól hasznosultak azok a korábbi fejlesztések is, amik a Lido strand négy évszakos szolgáltatásait biztosítják.
Vonyarcvashegy 2024. február 14.
A Nemzeti Művelődési Intézet Zala Vármegyei Igazgatóságával együttműködve nagyszabású kulturális találkozóra készül Vonyarcvashegy, az önkormányzat az április 27-én sorra kerülő rendezvény előkészítését már a múlt évben elkezdte.
Vonyarcvashegy 2023. december 12.
Az adventi koszorú gyertyáihoz négy égtáj települési képviselete érkezett meg az ünnepkör első vasárnapján Vonyarcvashegyre.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.