Hírek
Mini bölcsődét és felújított közutat avattak Alsópáhokon
Alsópáhok 2021. október 12. kedd
 
A település számára különösen fontos két beruházás avatása történt meg a napokban Alsópáhokon, s további átadási ünnepségekre is sok kerül még októberben.

Pályázaton elnyert közel 21 millió forint támogatással, valamint 13 milliós önkormányzati önerővel 7 férőhelyes mini bölcsőde létesült, a Magyar Közút beruházásában pedig megvalósult a településen átvezető állami kezelésű út burkolatának teljes szélességben való felújítása egy újabb szakaszon, a posta épületétől a Hévízi úti elágazásig. A gyermekintézményi, valamint a közlekedési infrastruktúra fejlesztési gyarapodás jegyében a minap együttes átadási ünnepségre került sor.

A kettős avatáson részt vett Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője, dr. Varga Andrea, a keszthelyi járási kormányhivatal vezetője, Mórocz József, a Magyar Közút Zrt. Zala Megyei Igazgatóságának igazgatója, valamint Bui Hung Manh, a közútkezelő cég keszthelyi mérnökségének vezetője.

- Településünk lélekszámának alakulását szerencsés módon tartósan növekedési tendencia jellemzi - mondta az átadások ünnepségén Czigány Sándor polgármester. - A bölcsőde kialakítása az óvodaépülettel egy fedél alatt lévő volt takarékszövetkezeti irodahelyiségek átalakításával történt. A bölcsődéhez külön bejárat készült előtetővel ellátva, ehhez át kellett telepítenünk a kerítést, ami több járulékos munkával is járt, egyebek közt árokfedést is el kellett végezni, bővítve az udvart.

A polgármester elmondta, hogy az építési munkák már szeptember elejére befejeződtek, de a megrendelt bútorok szállítása a pandémia miatt késett, emiatt így október elsejére tudták ütemezni a nyitást. A már megtörtént beíratások révén biztosított a kihasználtság.

- A lakosságszám immáron meghaladja az 1500 főt, ez az utóbbi 15 év távlatában 250 fős gyarapodást jelent - emelte ki a polgármester. - A másfél évtized során már minden intézményünk megújult, ebben a folyamatban most újabb mérföldkő a bölcsőde létrejötte, amit a szülők már nagyon vártak. Örvendetes, ahogy fiatalodik a község a letelepedésekkel, a születésekkel.

Varga Tamásné, a bölcsőde vezetője kiemelte, hogy olyan környezet jött létre, ami a gyermekek számára vonzó, vidám légkört biztosít, ahol örömmel, mosolygósan veszik birtokba a gyermekek a helyet, a játékokat. Köszönetet mondott a szülőknek, amiért a nevelőkben megbízva hozzák ide a gyermekeiket. Hozzátette: cél a családcentrikus működés, hogy az intézménybe szívesen járjanak a bölcsisek.

A közlekedési infrastruktúra minőségjavítását eredményezte a Magyar Közút Zrt. beruházásában a településen átvezető út burkolatának felújítása második ütemben, ezúttal a posta épülete és a hévízi út közötti szakaszon. A munka a keszthelyi üzemmérnökség fenntartási, felújítási előirányzatából valósult meg.

További fejlesztések is jellemzik Alsópáhok gyarapodását.

- Október 15-én, 12 órakor tartjuk meg a már tavaly óta funkcionáló megújult polgármesteri hivatal ünnepélyes átadását, amire korábban a pandémia miatt nem volt lehetőség. Ezen a napon 12,45-kor avatjuk az ugyancsak pályázati segítséggel felújított orvosi rendelőt, a benne önerővel létrehozott gyógyszertári helyiséggel együtt - sorolta Czigány Sándor, hozzátéve, hogy a háziorvosi rendelés már a nyár végétől a megújult helyen történik, szeptembertől visszatért a gyermekorvosi ellátás, ami az építkezés idején átmenetileg Keszthelyen volt igénybe vehető.

A polgármester szólt még arról, hogy örvendetesen visszatért Alsópáhok kulturális élete is. A művelődési ház korábban megüresedett vezetői álláshelye pályázat útján Székely Zoltán személyével lett betöltve. Azóta tartottak már kulturális rendezvényt, a zene világnapja jegyében helyi művészeti csoportok adtak műsort: a Nefelejcs nyugdíjas klub, a közelmúltban alakult templomkórus, a Bodzavirág népdalkör és az Allegrezza kamarakórus. A Bodzavirág népdalkör hamarosan a falun túlra is viszi Alsópáhok művészetteremtő életének hírét, november 6-án Budapesten, a Vass Lajos népzenei verseny Kárpát-medencei döntőjén fog szerepelni.

Horányi Árpád

További Alsópáhok hírek
Alsópáhok 2024. május 8.
Több éven át számos nagyberuházás valósult meg Alsópáhokon, mostanra eljutott a település odáig, hogy a falut és létesítményeit csinosító, nívóját tovább emelő munkákkal folytatódjon a fejlesztés.
Alsópáhok 2024. március 13.
Egy településért sosem lehet elegendőt tenni, csak sokat, hiszen az újabb és újabb tennivalók folyamatosan jelentkeznek.
Alsópáhok 2023. december 12.
A karácsony közeledtének ideje, ünnepe évről évre elhozza a békesség, a gondoskodás, az emberi egymásra figyelés jelentőségének üzenetét.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.