Hírek
Téli ünnepek díszébe öltözött Alsópáhok
Alsópáhok 2023. december 12. kedd
 
A karácsony közeledtének ideje, ünnepe évről évre elhozza a békesség, a gondoskodás, az emberi egymásra figyelés jelentőségének üzenetét.

A szimbólumok, a fények, a jó szív küldötteiként díszítik Alsópáhokot. A teremtett hangulat nyíló csomagként ajándékozva teszi még láthatóbbá, érezhetőbbé mindazt, amiért jó, és egyre jobb itt élni.

A település különböző közterületein öt karácsonyfa áll, a Kolping Hotel bejáratánál és az óvodánál Mikulás-dekorációk sugároznak kedvességet, melyek létrehozása a GESZ dolgozók keze munkáját dicséri. Az arculat nem csak ünnepi alkalmak jegyeivel változik, az évek során folyamatosan újul, fejlődik, gyarapodik a község.

- Békesség van a településünkön, ahogy a lakossági körben úgy az önkormányzati vezetésben is, és a falu szintjén való közgondolkodásban - mondta Czigány Sándor polgármester. - Jó volt ezt érezni a napokban megtartott közmeghallgatáson is. Ennek jelét mutatta az élénk érdeklődés, az önkormányzat inkább javaslatokat kapott, mint kritikát, építő jellegű konstruktív fórum volt a találkozás.

Alsópáhokon Czigány Sándor polgármesteri munkájának 17 évi nyomai vannak. A településen való élhetőséget a legjelentősebben befolyásoló eredmények is csak csokorba rendezve foglalhatók össze: ez idő alatt megújult az összes intézményi épület. Új bölcsőde nyílt, megújult az óvoda épülete, az általános iskola épületeinek korszerűsítésére több mint 200 millió forintot fordított az önkormányzat, helyi termék bolttal javult a közellátás, alkotóházzal bővült a kulturális élet színtere, többfunkciós szerepkört tud betölteni a sportkomplexum, játszóterek épültek, kül- és belterületen is nagyarányú közlekedési infrastrukturális fejlesztések jellemzőek. Mindez hozta vonzerejével a lélekszám 300 fős nagyságrendű növekedését. 2023-ban a fejlesztésekre több mint 300 millió forint pályázati támogatási összeget tudott felhasználni Alsópáhok.

- Újra választási év elé nézve megvallom, hogy szeretném folytatni ezt a szolgálatot. Nyugodtan nézek a lakók döntése elé az elmúlt 17 év munkájára és eredményeire gondolva - jelentette ki Czigány Sándor, majd ünnepi gondolatait fogalmazta meg üzenetül: - Alsópáhok Község Önkormányzata nevében köszönöm valamennyi önkormányzati, iskolai és egészségügyi dolgozónak, településünk polgárainak, vállalkozóinak, egyházközségünknek az egész évben nyújtott támogatását. Áldott karácsonyt, eredményes, sikerekben gazdag új esztendőt kívánok valamennyiüknek!

H. Á.

További Alsópáhok hírek
Alsópáhok 2024. március 13.
Egy településért sosem lehet elegendőt tenni, csak sokat, hiszen az újabb és újabb tennivalók folyamatosan jelentkeznek.
Alsópáhok 2023. október 18.
Alsópáhok lakói a jövő év júniusa elején lehetőséget kapnak, hogy „megadják az 5-öst” Czigány Sándor polgármesternek.
Alsópáhok 2023. július 18.
A helyi művészetteremtés tradícióira épül Alsópáhok kulturális közélete, s ugyancsak töretlen a településre régóta jellemző fejlődési tendencia.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.