Hírek
Sport, kultúra és elismerő címek Alsópáhok faluünnepén
Alsópáhok 2022. június 21. kedd
 
Faluünnep keretében kétnapos kulturális és sportesemények színesítették Alsópáhok közéletét. A már tradicionális rendezvény a járványhelyzet miatti kényszerű kihagyás után térhetett most vissza, ezúttal immáron 22. alkalommal tartották meg.

A település sportcentrumában látványos, izgalmas események sorát kínálták az odalátogatóknak. Futballtornáját rendezte a helyi Dr. Szántó Imre Általános Iskola, majd avatásra is sor került: ezúttal adták át a korszerűsített labdarúgópályát, egyházi áldással. Freestyle labdajáték percekkel nyújtott szórakozást Szász Kitti, a sportág négyszeres világbajnoka és Kvárta Mátyás, világbajnoksági második helyezett. Majd a Nefelejcs Nyugdíjas Klub énekkari előadásában felcsendült a Fradi induló, ezt követően pedig az Alsópáhok-FTC öregfiúk labdarúgó mérkőzést láthatta a közönség. Izgalmas meccs zajlott, a játékot a ferencvárosiak nyerték 4:2-re.

Ez alkalommal adott helyet Alsópáhok a IV. Zala Tűzoltó Kupa első fordulójának. A verseny az Alsópáhoki Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezésében zajlott le. A faluünnepi kulturális események sorában színpadi produkciók váltották egymást: fellépett a White Horse Akrobatikus Rock ’n’ Roll Tánccsoport, énekével és zongorajátékával nyújtott zenei élményt Kosztolányi Bence. Szólóját a Nefelejcs Nyugdíjas Klub énekkara, majd a Bodzavirág Népdalkör és az Allegrezza Kamarakórus előadása követte. Karibi táncházat tartott a Salsa Dias Brillantes csapat, s újabb free­style produkciót is láthatott a közönség a Szász Kitti - Kvárta Mátyás kettőstől.

A műsor keretében adta át Czigány Sándor polgármester az önkormányzati alapítású kitüntetéseket. Tekintve, hogy a járványveszély idején nem tarthattak faluünnepet, most több személy részesült elismerésben. Az Alsópáhokért kitüntető címet kapta Lázár László, Alsópáhok korábbi polgármestere és Nagy Zoltán vállalkozó, a Bereki Tőzeg 97 Kft. tulajdonosa. Az Alsópáhok Közoktatásáért díjat posztumusz Tamás Gyuláné volt pedagógusnak, egykori iskolai igazgatóhelyettesnek adományozta munkájának emlékére a képviselőtestület. Alsópáhok Sportjáért kitüntetést kapott Józsi György, a Zala Megyei Labdarúgó Szövetség igazgatója. Az Alsópáhok Civil Szervezeteiért díjat Kozma Zoltán, a GESZ vezetője vehette át. A település sportjáért, kultúrájáért, a közéletben kifejtett munkáért többen egyéb elismerésekben részesültek. Az ünnepelteket és ünneplőiket köszöntötte Varga Feri & Balássy Betty műsora, Auth Csilla EMeRTon-díjas énekesnő előadása, késő esti szórakozást nyújtott a Silver Band tánczenekar.

A kétnapos rendezvénysorozat idején gasztrosátor, büfé, kirakodóvásár, gyermekeknek ugrálóvár, népi játszópark egészítette ki a szórakoztató kínálatot. Alsópáhokon a hétköznapok is magukban hordják az örömökre okot adó pillanatokat, a településen soron következő fejlesztések révén. Ezekről Czigány Sándor polgármester elmondta, hogy egyebek mellett folytatódik a járdaépítés, már elnyert pályázati forrás segítségével sor kerül a zártkerti utak javítására, aminek a kivitelezési munkálataira szólóan ősszel kezdődik a közbeszerzési eljárás.

H. Á.

További Alsópáhok hírek
Alsópáhok 2024. május 8.
Több éven át számos nagyberuházás valósult meg Alsópáhokon, mostanra eljutott a település odáig, hogy a falut és létesítményeit csinosító, nívóját tovább emelő munkákkal folytatódjon a fejlesztés.
Alsópáhok 2024. március 13.
Egy településért sosem lehet elegendőt tenni, csak sokat, hiszen az újabb és újabb tennivalók folyamatosan jelentkeznek.
Alsópáhok 2023. december 12.
A karácsony közeledtének ideje, ünnepe évről évre elhozza a békesség, a gondoskodás, az emberi egymásra figyelés jelentőségének üzenetét.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.