Hírek
Utak, járdák felújításaira koncentrál Alsópáhok
Alsópáhok 2022. szeptember 19. hétfő
 
Kiemelten a közlekedési infrastruktúra minőségfejlesztésére koncentrálja jelenlegi fejlesztési terveit Alsópáhok.

A település a Magyar Falu Programban 3 pályázaton is nyert támogatást belterületi utak és járdák felújítására.

- A Keszthelyi úttól Felső­páhok felé vezető főutunk nyugati oldalán lévő járda két rövid szakaszán még hiányzott térkövezés készült el legutóbb, így már teljesen egybefüggő a település északi végéig a díszburkolatos járda, ami esztétikai szempontból is fontos - mondta Czigány Sándor polgármester. - Célunk a járdaépítés folytatása a Keszthelyi úttól délre eső, Sármellék felé vezető út mentén is, ugyancsak már elnyert pályázati támogatásból a keleti oldali gyalogos sáv egy részén tervezzük a felújítást. Ez várhatóan a jövő évben indulhat, s további szakaszokon kívánjuk folytatni a munkát. Eredményesen céloztunk meg anyagi forrást az orvosi rendelő és a művelődési ház között nyugati irányba vezető Árpád utca aszfaltozására, valamint a déli településrészen található Kossuth utca egy részének javítására. Az ezekre kapott pénzt ebben az évben kell felhasználni, gondot jelent azonban a kivitelezési költségek megemelkedése, így műszaki tartalom csökkentése engedélyezéséért fordultunk a Miniszterelnökséghez, várjuk az állásfoglalást.

Vidékfejlesztési pályázat támogatásával zártkerti utak újulhatnak meg.

- Egyik hangsúlyos része ennek az Alsó­pá­ho­kot Szent­györgy­várral összekötő út burkolása a településünket érintő szakaszon - emelte ki Czigány Sándor. - Jövő évi kezdés van kilátásban, nyílt közbeszerzési eljárást kell lefolytatnunk, ami most indul.

Újabb beruházások is gyarapítják a községet, az iskolát fenntartó KLIK lebonyolításában a Magyar Falu Program pályázati támogatásával az iskolaépület egy részében és a tornacsarnokban végeztek felújításokat, amik a tanévkezdésre befejeződtek. Ezekről Horváthné Makó Judit alpolgármester, településfejlesztő munkatárs elmondta, hogy az épületegyüttes új részében a vizesblokkot újították fel, 5 tanterem padozatán lett cserélve a melegburkolat, az ablakokra árnyékolókat szereltek fel. A tornacsarnokban az öltözők újultak meg. Szabadtéren az udvar játszótéri részét bővítették, körülötte kerítés, a szintkülönbségnél támfal készült. Az épület északi oldalán felújították a külső lépcsősort.

- A Magyar Falu Prog­ramban idén nyertünk támogatást a köztemetői ravatalozó felújítására is - említette még az aktuális munkákról Czigány Sándor. - A munka előkészítő szakaszban van, még idén szeretnénk befejezni a kivitelezést. A temetési szertartás helyszíne bővítve lesz, nagyobb fedett rész kialakításával.

A polgármester beszélt még arról, hogy idén már visszatért a járványveszély előtti időkre jellemző közösségi élet.

- Meg tudtuk tartani a falunapot, a sportcentrumunkban időközben elkészült több létesítményt avattunk fel ezúttal. Így az edzőpályán létesült világítástechnikát, az öntöző­rendszer működéséhez fúrt kutat, amik TAO támogatással készültek el. Jeles esemény volt a rendezvényen a ferencvárosi öregfiúk helyi veterán labdarúgókkal való mérkőzése, amit vendégeink nyertek 4:2-re. Többek munkáját köszöntük meg a rendezvényen kitüntetések átadásával, a műsoros szórakoztatásról helyi művészeti csoportok gondoskodtak, s felléptek meghívott neves előadók is: Varga Feri, Balássy Betty, Auth Csilla, majd a Silver együttessel báli zenés mulatság zárta a napot. Bízunk, hogy két év kihagyás után idén meg tudjuk tartani az idősek napját október 1-jén - mondta az eseményekről a polgármester.

Újraindultak a programok az alkotóházban is. Erről Nagy Anita, a ház vezetője elmondta, hogy varrószakkör működik, hamarosan tartanak kenyérsütő workshopot. Szeptember 27-én Terítéken címmel a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 program részeként egy kerekasztal beszélgetésre kerül sor cégek vezetőivel, szakértőkkel, vállalati kultúrát érintő aktuális kérdésekről, a társadalmi felelősségvállalás mentén. 

Horányi Árpád

További Alsópáhok hírek
Alsópáhok 2024. május 8.
Több éven át számos nagyberuházás valósult meg Alsópáhokon, mostanra eljutott a település odáig, hogy a falut és létesítményeit csinosító, nívóját tovább emelő munkákkal folytatódjon a fejlesztés.
Alsópáhok 2024. március 13.
Egy településért sosem lehet elegendőt tenni, csak sokat, hiszen az újabb és újabb tennivalók folyamatosan jelentkeznek.
Alsópáhok 2023. december 12.
A karácsony közeledtének ideje, ünnepe évről évre elhozza a békesség, a gondoskodás, az emberi egymásra figyelés jelentőségének üzenetét.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.