Hírek
Színes, kulturális közélet jellemzi Bókaháza nyári napjait
Bókaháza 2023. július 18. kedd
 
Hagyományokra alapozott és helyi adottságokra épített ünnepeket, igényes környezetet alakító hétköznapokat él Bókaháza.

A falu virágos portái jegyzik a lakóinak szépérzékét, a szőlőhegy, a patakpart az ápolt természeti látványával közösségi igényt szolgál ki. A pünkösdi program keretében tartották meg Bókaháza 15 éves hagyománya szerint a szőlőhegyi Orbán-napot, a gazdák védőszentjének szobra környékén.

- Mintegy 70 fő vett részt, a pincék tulajdonosai vendégül látták egymást, és akik velük tartottak - mondta a programról Lóth Eszter polgármester. - Közös főzés, lángossütés, borkóstolás mellett jó hangulatban telt a nap. Érkeztek quadokkal, velük lehetett a hegyi utakon túrázni, a gyermekek ajándékokat is kaptak. A közösségi életünket július elején családi piknik színesítette a Felső-pataknál. Ott lett felállítva nemrég Nepomuki Szent János szobra, ezúttal került sor annak felszentelésére. A patakparton egy közös esti séta is szerepelt a programban „Bagoly-túrára” invitálón. A Bokréta Kulturális Egyesület pedig a falu határain túlra is visz ízelítőt Bókaháza életéből: a napokban Kehidakustányban jártak, a pajtaszínházi találkozón.

A községbeli fejlődés, szépülés aktualitásairól is beszélt a polgármester asszony:

- Előző évről áthúzódó beruházás fejeződött be a tavasszal, TOP pályázaton tavaly elnyert 50 millió forintból a csapadékvíz-elvezető rendszer lett megújítva a Rákóczi és a Hegy utcában. Az árokmedrek beton burkolattal lettek ellátva. A közterületek ápolását jelentő munka is nagyon fontos számunkra, a településkép alakításában a lakók a portáik csinosításával jó partnerek. Erre az együttműködésre alapozva idén is részt vesz Bókaháza a Virágos Magyarországért Mozgalomban. Eddig mindig figyelemre méltatták a munkát, kaptunk oklevél elismerést. Bízunk, hogy az idei értékelés is elismerő lesz - mondta Lóth Eszter.

Horányi Árpád

További Bókaháza hírek
Bókaháza 2023. november 15.
Fákat ültettek, kirándultak, idősek köszöntésére, téli ünnepekre készülnek a bókaháziak.
Bókaháza 2023. szeptember 20.
Családi Fesztivál rendezésével búcsúztatták a nyarat Bókaházán, a falu közössége már Szent Mihály napjának búcsúünnepére készül.
Bókaháza 2023. április 18.
Dolgos napokkal indult a tavasz Bókaházán, s egy jelentős infrastrukturális beruházás is megkezdődött még februárban, tavaly elnyert pályázati támogatással.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.