Hírek
Balatonmáriafürdő idén 706 millió forintból él és fejleszt
Balatonmáriafürdő 2024. április 18. csütörtök
A korábbi években megvalósult fejlesztések szilárd alapját adják Balatonmáriafürdő biztonságos jövőjének, tartós fejlődésének.

- Az önkormányzat elkötelezett amellett, hogy a Balaton nyújtotta adottságokat kihasználva vonzó és élhető hely legyen a településünk mindazok számára, akik itt élnek vagy ide látogatnak - summázott Galácz György polgármester. - Településüzemeltetésünk telephelyét felújítottuk, a gépállomány is bővült. Remélhetőleg a rendelkezésünkre álló eszközökkel, a motivált humán erőforrással jó színvonalon el tudjuk látni a feladatainkat. Erre törekedve határozzuk meg a célokat, a feladatokra idén 706 millió forintot tudunk költeni.

A polgármester a következők szerint vette sorra az aktuális tennivalókat:

- Több helyen vált szükségessé a vízre jutási helyek karbantartása, ez a kapott engedély szerint szigorú szabályok betartása mellett február végéig részben megtörtént, az elmaradt helyeken a vízterületet vegetációs időszakon kívül fogjuk kitisztítani. Az eddig végzett munka meghaladta a bruttó 5 millió forintot. A közvilágítás teljes felújítása után most a települési úthálózat fejlesztése az egyik kiemelt célunk. Idén a legnagyobb beruházások közé tartozik az Árvácska és Vasút utca teljes felújítása, mintegy nettó 49 millió forintos költséggel. További néhány kisebb utca javítását is tartalmazza a költségvetés, a Parti utca meghatározott szakaszán a víz- és szennyvízelvezetés kiépítése is megkezdődik, lakossági támogatással. Pályázati támogatást sajnos csak külterületi, valamint olyan belterületi utakra lehet igényelni, amelyeken közforgalom bonyolódik, ezért zömmel önerőre van szükség a felújításokhoz.

Számos egyéb tennivalóval és programok szervezésével tart az üdülési idényre való készülődés.

- Közterületeinken, a strandjainkon sok művi elem van: padok, gyerekjátékok, a kiszolgáló épületek megfelelő állapotáról is gondoskodni kell. Természetesen nem maradhatnak el a szabadidős programok. Az évszakokhoz, az ünnepekhez igazodva szervezzük a kulturális szórakoztató eseményeket. Kiemelt lesz a július végi három napos fesztiválunk, a Mária Napok. Programjaink lehetőséget teremtenek a közösségépítésre, a kikapcsolódásra. Rendezvénynaptárunk a honlapunkon megtekinthető - mondta invitálóan Galácz György polgármester.

H. Á.

További híreink
Esztergályhorváti 2024. április 18.
Nem csak lakóhelyet, hanem igazi otthont is jelent Esztergályhorváti a faluban élőknek. Ezt alapozza meg a közösségi programok rendezésére, a fejlesztésekre, a gondoskodásra koncentráló önkormányzati munka.
Gyenesdiás 2024. április 18.
A környezetvédelem széles körét átfogó munkával védik Gyenesdiáson a természeti értékeket.
Balatongyörök 2024. április 18.
Áprilistól már újra folytatódik Balatongyörökön a két éve elindított KultúrMorzsázó programsorozat.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.