Hírek
A szépen fejlődő Alsópáhokot szeretik a lakói, a vendégei
Alsópáhok 2024. március 13. szerda
Egy településért sosem lehet elegendőt tenni, csak sokat, hiszen az újabb és újabb tennivalók folyamatosan jelentkeznek.

Alsópáhok rendre temérdek feladatot vállal fel és teljesít, régóta jellemzi a fejlődési tendencia. E munka elismerése érzékelhető abban, hogy a községet szeretik a lakói, a vendégei, amiről az élénk közélet, s a gyarapodó lélekszám is tanúskodik.

- A lakosság és az önkormányzat együttes munkája az igényekre figyelemmel sok értéket hozott létre, s nem csak beruházásokkal, hanem a kulturális közösségi élet terén is - summázott Czigány Sándor polgármester. - Az utóbbi bő másfél évtized alatt 300 fővel nőtt a lakosságszám, ez komoly vonzerőként értékelhető, a tendencia pedig további fejlesztési szükségleteket jelöl ki. Nagyon örvendetés a térségi megítélés is, a Magyar Televízió egy közelmúltbeli műsorában jó volt hallani, ahogy Zala gyöngyszemeként említették Alsópáhokot.

Mindezek mögött van egyebek mellett, hogy számos középületet újítottak fel, külterületi utakat hoztak rendbe, hosszabb távra szólóan kiemelt beruházásként kezelt a járdaépítés. Az anyagi forrásokat jelentős pályázati támogatások elnyerése biztosítja. A településkép alakítását illetően nagy gondot fordítanak a közterületek virágosítására. Az idei év feladatait pedig ismét újabb fontos tennivalók vállalásai jelentik, ezekről a következőket mondta el a polgármester:

- Az építkezési igényekre tekintettel tervezzük a Kossuth Lajos utcai telkek közművesítésének folytatását elsősorban a vezetékes vízellátást megoldva, a telektulajdonosok bevonásával. Áprilistól folytatjuk a Dózsa György utcában a járdaépítést Sármellék irányába, a keleti oldalon. A terveink között szerepel a nemesboldogasszonyfai településrészen a ravatalozó felújítása, előtető építésével együtt. A közlekedésbiztonságot javítandó, szükségesnek tartjuk a Dózsa György utcában egy sebességmérő elhelyezését, az iskolaépület előtt a Hévízi úton pedig gyalog­átkelő létesítését, amit a jellemző nagy forgalom indokol. A Páhok Panzió mellett a Balassi utcai játszóteret ugyancsak biztonsági okokból kerítéssel vesszük körül. A játszóterek fejlesztése terén több tervünk is van, ezt a gyermeklétszám indokolja. A Magyar Falu Programban hatmillió forint támogatási összegre pályáztunk az óvoda udvarán található játszótér fejlesztésére. Bővítjük a tavaly létesített Kossuth utcai játszóteret, ehhez 1,7 millió forintért vásároltunk már egy lépcsős toronycsúszdát, amit hamarosan kihelyezünk. Tervezzük továbbá a nemesboldogasszonyfai játszótér korszerűsítését is, az orvosi rendelő mellett pedig új játszóteret kívánunk majd építeni.

Munkával szolgálva a bizalmat

- Életemnek meghatározó része, hogy immáron a negyedik választási cikluson át egy összetartó faluközösséggel, odaadó munkatársaimmal együtt dolgozhatok Alsópáhokért, annak lakóiért. A bizalmat érezve, családom támogatását továbbra is magam mögött tudva döntöttem már a tavalyi évben, hogy ismét elindulok az idei önkormányzati választáson. A fejlesztések mellett számos kulturális és szellemi értéket tudtunk közösen megvalósítani, a civil szervezeteink komoly sikereket értek el országos szinten is. Nagyon jóleső érzés tölt el azt tapasztalva, hogy a lakók bíznak bennem. Ezt tisztességes, szorgalmas munkával köszöntem meg, és így kívánom folytatni a jövőben is - mondta a polgármesteri tisztség további vállalásának szándékáról, motivációiról Czigány Sándor.

 

Czigány Sándor hangsúlyosan szólt még arról, hogy a fejlesztésekkel javuló komfortérzet mellett sok közösségi program járul hozzá ahhoz, hogy Alsópáhokot szeretik a lakói, a vendégei. A település rendszeresen helyt ad különböző megyei, valamint régiós eseményeknek is. Májusban a sportcentrumban családi sport- és egészségnapnak adnak helyet, ugyancsak májusban ünnepli a Bodzavirág Népdalkör a 25 éves fennállását. Június elsején tartják a tavaly hagyományteremtő szándékkel életre hívott Alsópáhoki Sokadalom rendezvényt.

Horányi Árpád

További híreink
Esztergályhorváti 2024. április 18.
Nem csak lakóhelyet, hanem igazi otthont is jelent Esztergályhorváti a faluban élőknek. Ezt alapozza meg a közösségi programok rendezésére, a fejlesztésekre, a gondoskodásra koncentráló önkormányzati munka.
Gyenesdiás 2024. április 18.
A környezetvédelem széles körét átfogó munkával védik Gyenesdiáson a természeti értékeket.
Balatongyörök 2024. április 18.
Áprilistól már újra folytatódik Balatongyörökön a két éve elindított KultúrMorzsázó programsorozat.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.