Hírek
Dolgos napok és ünnepek Balatonszentgyörgyön
2021. január 11. hétfő
A járványveszély gondjaival terhelt esztendőben is megélte jeles napjait Balatonszentgyörgy, mindemellett temérdek munkát fektetett a jövőbe a település önkormányzata.

Az Agrárminisztérium által kezdeményezett településfásítási program pályázatán szerepelve a községünk 30 darab különböző fajtájú facsemetét kapott, elültetésük ünnepélyes keretek közt történt meg október elején. A munkával együtt megemlékeztünk az aradi vértanúkról is, hiszen a pálya keleti részén lévő 14 fát emlékükre, illetve Batthyány Lajos miniszterelnök tiszteletére ültettük el. Az eseményen részt vett dr. Rácz András államtitkár, Móring József Attila térségi ország­gyűlési képviselő, Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, továbbá vendégünk volt Korsós Judit „Lola” előadóművész, valamint a Dél-Balatoni Mézlovagrend.

Október 23-án az 1956-os emlékműnél egy csendes főhajtás keretében tisztelegtünk az 1956-os forradalom küldetésének, áldozatainak. Az eseményen Besenczki Józsefné társadalmi megbízatású alpolgármester mondott beszédet, majd koszorúzással, gyertyagyújtás mellett gondoltunk a hősökre. Másnap immáron hagyományosan, harmadik alkalommal indult különvonat a Somogyszob-Balatonszentgyörgy vasútvonalon. A vonat a településünk és Böhönye között minden állomáson és megállóhelyen megállt. Nálunk az utasok a köszöntés mellett süteményekkel, üdítőkkel lettek megvendégelve. A székely autonómia napján, október 25-én hatodik alkalommal gyújtottunk őrtüzet, jelezve, hogy a településen élők nagy része kifejezi szolidaritását a székelyek területi autonómia törekvése mellett. Elhangzott néhány dal és vers is a Székelyföldről szólóan.

Nyertes pályázatoknak köszönhetően több beruházás és felújítás zajlik jelenleg a településen. Befejezéséhez közeledik a közös önkormányzati hivatal épületének külső és energetikai korszerűsítése a Magyar Falu Program pályázat keretében elnyert közel 50 milliós támogatásból, mellyel megvalósul a ház teljes belső felújítása is. A beruházás során korszerűsödik a fűtés, megújul az elektromos hálózat, a gyengeáramú rendszerrel együtt. Megtörténik a belső asztalos és lakatos szerkezetek, valamint a padló- és a falburkolatok cseréje. Sor kerül a festésekre, az akadálymentesítés kiegészítésére, a klimatizálásra és a bútorzat cseréjére is. Mindezt követően az önkormányzat tulajdonában lévő művelődési ház újul majd meg, készen vannak a bölcsődeépítés tervei is. A Vidékfejlesztési Program helyi piacok és közkonyhák fejlesztését támogató pályázatán közel 50 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyertünk, ebből egy 327 négyzetméter alapterületű, illetve 369 négyzetméteres további kapcsolódó udvarral helyi piac létesül, mely munkálatok már jelenleg is tartanak. A Csillagvár utca keleti oldalán a járda felújítása megtörtént, a már rossz állapotú régi, néhol balesetveszélyes nyomvonalon térkő burkolatú járda készült el.

Balatonszentgyörgy önkormányzata nevében településünk lakóinak, mindenkinek áldott ünnepeket kívánok, az új évre pedig azt, hogy hozzon sok örömteli pillanatot, egészséget, sikereket az életben, a munkában egyaránt.

Farkas László Nándor
polgármester

További híreink
Esztergályhorváti 2024. április 18.
Nem csak lakóhelyet, hanem igazi otthont is jelent Esztergályhorváti a faluban élőknek. Ezt alapozza meg a közösségi programok rendezésére, a fejlesztésekre, a gondoskodásra koncentráló önkormányzati munka.
Gyenesdiás 2024. április 18.
A környezetvédelem széles körét átfogó munkával védik Gyenesdiáson a természeti értékeket.
Balatongyörök 2024. április 18.
Áprilistól már újra folytatódik Balatongyörökön a két éve elindított KultúrMorzsázó programsorozat.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.