Hírek
Mindkét szántódi strand megújult a szezonra
Szántód 2019. július 3. szerda
Elkészült mindkét szántódi strand felújítása a balatoni szabadstrand-fejlesztési program keretében

Elkészült mindkét szántódi strand felújítása a balatoni szabadstrand-fejlesztési program keretében. – Nagyon időszerű volt strandjaink megújítása, örömmel vettük az elnyert 33,1 millió forintos támogatást – mondta Vizvári Attila szántódi polgármester.

Megújultak a strandi sétányok, új asztalokat, padokat, napozóstégeket, hulladék- és kerékpártárolókat telepítettek, sportpályákat alakítottak ki, valamint kültéri fitneszparkot, új játszóeszközöket szereztek be, füvesítettek, fákat ültettek és lídós partszakasz létrehozására is futotta. Igazán komfortosak lettek tehát Szántód kicsiny, de annál családiasabb strandjai a szezonra. A polgármestertől tudjuk azt is: minden, a Balaton felé futó utca végén van már bejáró, erre a nyárra  két újat helyeztek ki.

Idén is folytatódik az elmúlt években elkezdett útfelújítás; az Iskola utca, majd az Aranyhíd utca következik, út- és járdaépítéssel. A Móricz és a Rigó utcában gépkocsiparkolót alakítanak ki.

– Elkészült az Erdészet téren az Újszülöttek kapuja – folytatta Vizvári Attila. – Huszár László balatonendrédi népi faragó alkotása az élet kapuját szimbolizálja; két kopjafa között egy faragott tölgyfalap, rajta egy újszülöttet tartó édesanya. Erre kerülnek rá az újszülöttek nevei, minden évben gyermeknapon. Ennek közelében van a töltőállomás is elektromos autóknak.

A június 29-i Strand­szezonnyitóval kezdte a polgármester a nyári szántódi programok ismertetését. A Rigó utcai strandon retróparti lesz ekkor, kiállítást is terveznek régi eszközökből, fürdőruhákból. Három hétvégén is gyermekprogrammal egybekötött zenés estek lesznek a Kossuth téren, július 27-én a hagyományos Kristóf-nap járműszenteléssel Szántódpusztán, augusztus 20-án helyben sütött kenyeret kínálnak a közösségi háznál, 31-én pedig a falunap, a már megszokott kompsétával, ahol ezúttal Varga Miklós énekel.

Idén a beruházások, fejlesztések értéke eléri a 187 millió forintot – összegzett a faluvezető.

F. I.

További híreink
Esztergályhorváti 2024. április 18.
Nem csak lakóhelyet, hanem igazi otthont is jelent Esztergályhorváti a faluban élőknek. Ezt alapozza meg a közösségi programok rendezésére, a fejlesztésekre, a gondoskodásra koncentráló önkormányzati munka.
Gyenesdiás 2024. április 18.
A környezetvédelem széles körét átfogó munkával védik Gyenesdiáson a természeti értékeket.
Balatongyörök 2024. április 18.
Áprilistól már újra folytatódik Balatongyörökön a két éve elindított KultúrMorzsázó programsorozat.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.