Hírek
Pályázati források a biztosítékai Vörs fejlődésének
Vörs 2021. május 18. kedd
 
Vörs önkormányzata az idei költségvetését 98 millió forint összeggel fogadta el, mely tartalmazza a fejlesztésekre elnyert 38 milliós pályázati forrást.

- Növelhetik a beruházásokra költhető pénzt a még elbírálásra váró pályázataink, de további fejlesztési célokat segítő kiírásokra is várunk - mondta Deák Tamás polgármester. - Már biztosított fedezettel a legnagyobb munka lesz a közösségi ház energetikai korszerűsítése, ami hamarosan kezdődhet, s az év végéig készül el, továbbá a temetőben urnafal bővítésére kerül sor. - Várjuk a támogatás megítélését a Béke utca burkolatának teljes felújításához, a temetőben térkövezés elvégzéséhez, amivel a két bejáratot szeretnénk összekötni, valamint a településüzemeltető gépparkunk bővítéséhez is céloztunk meg anyagi forrást. Tart a balatoni bringakörutat a Kis-Balatonnal összekötő kerékpárút építése Balatonszentgyörgy konzorciumvezető szerepével, a településünkön átvezető szakasz a második ütemben készül el.

A Kis-Balaton fővárosaként is emlegetett Vörs rangjához méltón jubileumi ünnepségre is készül.

- Az itteni temetőben nyugszik Gulyás József, aki Magyar­ország első kócsagőre volt, kinevezésének idén van a 100. évfordulója - emelte ki a polgármester. - Akkor 7 pár kócsag volt a Kis-Balaton madárvilágában, kezdeti munkásságára építkezve ma mintegy 350-et tartanak számon. A nyárra tervezett rendezvény az Agrárminisztérium által szervezés alatt van, dr. Rácz András, környezetügyért felelős államtitkár koordinálásával. Ha majd a már említett temetői térkövezés megtörténik, Gulyás József sírja is könnyebben megközelíthetővé válik.

A közélet más aktualitásairól Deák Tamás elmondta, hogy igen fontos feladatoknak tudtak eleget tenni a nemrég beszerzett falugondnoki gépkocsi használatával, a vírusügyben sok rászorulónak tudtak segítséget nyújtani orvoshoz, oltásra való utaztatással, egyéb szállításos ellátás megoldásával.

H. Á.

További Vörs hírek
Vörs 2024. május 8.
A fejlesztésért tett önkormányzati munka Vörs utóbbi évtizedében mintegy félmilliárd forint értékű gyarapodást eredményezett.
Vörs 2023. november 15.
A nyár és az őszidő még friss emlékekkel van jelen Vörsön, a tél közelítő ünnepei pedig már a település híres hagyományát ébresztik az adventi program előkészületeivel.
Vörs 2023. május 16.
Április végén még a húsvéti dekorációk éltették Vörsön az ünnepi hangulatot, s eközben elindult egy három részes jótékonysági programsorozat, az idei Falunap megrendezésének javára.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.