Hírek
Jótékonysággal segítik a vörsi falunap megtartását
Vörs 2023. május 16. kedd
 
Április végén még a húsvéti dekorációk éltették Vörsön az ünnepi hangulatot, s eközben elindult egy három részes jótékonysági programsorozat, az idei Falunap megrendezésének javára.

- A megnehezedett anyagi helyzetben sem szeretnénk elhagyni semmi olyat, ami a közösségi életet jelenti - hangsúlyozta Deák Tamás polgármester. - Mindezekhez tartozik a téli ünnepekben a nevezetes betlehemünk bemutatása, legutóbb is nagyon sokan látogatták. Tavaly a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatott előrendezvényei is színesítették az év végi kulturális közéletet műhelyfoglalkozásokkal, gyermekeknek szóló eseményekkel. Zenés délutánnal tartottunk anyák napi ünnepet, lesz gyermeknapi rendezvényünk, a teljes lakosságnak szólóan nagyobb szabású Falunap megtartására jótékony programok bevételének segítségével kerülhet sor.

Deák Tamás elmondta, hogy áprilisban egy retro diszkót tartottak a falunapi anyagi igények javára, május 27-én élőzenés vacsoraest szolgálja majd ugyanezt a célt, júniusban pedig a külföldről Vörsre települtek szerveznek jótékony programot, a bevétellel hozzájárulva a július 15-én sorra kerülő Falunap költségeihez.

A közösségi életet nem csak szórakozás jellemzi, a polgármester beszélt arról, hogy csatlakoztak az országos településtisztasági akcióhoz, mintegy 40 fő vett részt a közterületek takarításában hulladékgyűjtéssel. A község arculatát, fejlődését újabb beruházások is alakítják. Ezekről a településvezető elmondta, hogy nemrég fejeződött be a közösségi ház energetikai korszerűsítése, TOP-os pályázati segítséggel rövidesen megújulhat az orvosi rendelő, a vidékfejlesztési programban elnyert támogatással a Petőfi utca folytatásában külterületi részen szilárd burkolatú út épül Battyánpusztáig. A Balaton Fejlesztési Tanács által kiírt pályázaton való sikeres szereplés esetén két kőkereszt és a templom előtti Szentháromság szobor lesz felújítva. Önkormányzati fejlesztéseken túl a Magyar Falu Program segítségével a Tüskevár ABC üzletet korszerűsíti a tulajdonos, sor kerül továbbá a COOP bolt külső felújítására, a fenntartó által.

H. Á.

További Vörs hírek
Vörs 2023. november 15.
A nyár és az őszidő még friss emlékekkel van jelen Vörsön, a tél közelítő ünnepei pedig már a település híres hagyományát ébresztik az adventi program előkészületeivel.
Vörs 2022. november 15.
Az adventi ünnepkörre tradicionálisan megépülő, Európa-hírű látványosságot jelentő betlehem látogatására várja vendégeit Vörs, hétvégeken programokkal, egyéb kulturális eseményekkel, a település más nevezetességeit is megmutatva.
Vörs 2022. július 20.
Sikeres pályázatoknak köszönhetően idén több mint 200 millió forint értékű beruházásokkal fejlődik Vörs.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.