Hírek
Portrékép adománnyal gazdagodik a vörsi Tűzoltómúzeum
Vörs 2019. július 22. hétfő
 
Nemrég gyermeknapon vigadhattak a kicsik Vörsön, július 27-én pedig mindenki együtt ünnepel a Falunapon

A Kis-Balaton sok természeti nevezetességét hordozó fővárosának legnagyobb nyári ünnepe a Falunap, mely idén is főzőversennyel kezdődik, a lakosságot 17 órakor estebédre látják vendégül. Színpadi produkciók sokasága nyújt szórakozást: fellép a Kis-Balaton Dalkör, a környék német lakóiból alakult kórus, helyi művészetteremtő előadók és barátaik szerepelnek, vendégeskedik a keszthelyi Nagyváthy Néptáncegyüttes és a Boombatucada dobzenekar.

A nap fénypontja lesz Reményi Samu (1851-1934) olajfestmény arcképének átadása. Az ereklyét dédunokája, Györki Ildikó adományozza a Tűzoltó­múzeumnak. A leszármazott a korábbi örökös, néhai Reményi Gyenes István, Reményi Samu unokája szóbeli szándékának tesz ezzel eleget. A hagyaték szorosan köthető ahhoz a múlthoz, amit a múzeum bemutat. Reményi Samu az első Somogy megyei önkéntes tűzoltó egyesület megalapítója, főparancsnoka, a Somogy Vármegyei Tűzoltó Szövetség első elnöke, a kaposvári egyesület tiszteletbeli parancsnoka volt. Egész élete összefonódott a tűzoltóság megszervezésével, a működtetés feltételeinek megteremtésével. A család úgy látja jónak, hogy portréja is a közt szolgálja. A vörsi múzeum a századforduló tűzvédelmével foglalkozik, a portré a kiállítás anyagának értékét növeli.

Az adományozás előtt a képet a család restauráltatta, hogy méltó módon kerüljön a múzeumba. Az önkormányzati intézmény vállalta, hogy a kép állagát megőrzi, biztosítják, hogy a múzeumlátogatók a képet védett környezetben tekinthessék meg.

További Vörs hírek
Vörs 2024. május 8.
A fejlesztésért tett önkormányzati munka Vörs utóbbi évtizedében mintegy félmilliárd forint értékű gyarapodást eredményezett.
Vörs 2023. november 15.
A nyár és az őszidő még friss emlékekkel van jelen Vörsön, a tél közelítő ünnepei pedig már a település híres hagyományát ébresztik az adventi program előkészületeivel.
Vörs 2023. május 16.
Április végén még a húsvéti dekorációk éltették Vörsön az ünnepi hangulatot, s eközben elindult egy három részes jótékonysági programsorozat, az idei Falunap megrendezésének javára.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.